Učitava se

Kucajte za pretragu

Užice – Sedam miliona dinara za pomoć penzionerima: Pravo na novac ima preko tri hiljade ljudi

Užice Zlatiborski okrug

Užice – Sedam miliona dinara za pomoć penzionerima: Pravo na novac ima preko tri hiljade ljudi

Podeli

Užice – Penzionerima sa prebivalištem na teritoriji Užica, čije su mesečne penzije manje od 15.000 dinara, iz gradskog budzeta biće isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 2.000 dinara.
„Isplata sredstava realizovaće se preko namenski otvorenih računa u Poštanskoj štedionici. Grad je za ovu namenu izdvojio oko 7 miliona dinara, 6,5 miliona planirano je budzetom, dok su 500 hiljada dinara donirali lokalni privrednici. Pravo na jednokratnu pomoć ima više od 3300 penzionera“, rekao je Miodrag Petković, član Gradskog veća zadužen za oblast finansija.

Grad Užice se opredelio za ovaj model isplate jednokratne novčane pomoći imajući u vidu da je početkom proglašenja vanrednog stanja podeljeno više od 2 500 prehrambenih i higijenskih paketa. Ovaj način pomoći penzionerima biće najefikasniji jer oni za taj novac mogu da kupe ono što je njima najpotrebnije u ovom momentu.

„Penzioneri se mogu do kraja meseca prijaviti za jednokratnu pomoć na dva načina. Prvi način je popunjavanjem obrasca prijave na sajtu Grada Užica, a drugi način je pozivom na brojeve Kol centra 031/592 448, 590 145, 590 180, 592 401, svakog radnog dana od 8 do 15 časova, ili kada je reč o seoskom području, odlaskom ili pozivom u mesnu zajednicu u kojoj stanuju“, ističe Petković.

Isplata jednokratne novčane pomoći počeće od 8. juna. Sve tehničke pripreme oko otvaranja namenskog računa vršiće stručne službe Grada u saradnji sa Centrom za socijalni rad Užice.

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×