Učitava se

Kucajte za pretragu

Užičani otišli na miting u Beograd

Užice Zlatiborski okrug

Užičani otišli na miting u Beograd

Podeli

Prema tvrdnji užičkog gradonačelnika i šefa lokalnih naprednjaka Tihomira Petkovića, iz Užica je jutros, oko 10 časova, krenulo „oko 1.500 ljudi sa oko 30 autobusa“ na mining Aleksandra Vučiča u Beograd.

Tekst/Audio/ Foto N. Kovačević

Sa parkinga, kod gradskog stadiona, krenulo je 13 autobusa sa registarskim oznakama Užica, Priboja i okolnih gradova, pa čak i Nikšića, ali Petković, koji je predvodio konvoj, objasnio je da će „ostatak autobusa krenuti iz Sevojna, Krčagova i drugih lokacija u gradu“.

Gradonačelnik Tihomir Petković

Među „putnicma“ su bili i članovi Gradskog veća, načelnici gradskih uprava, direktori lokalnih javnih preduzeća i ustanova, zaposleni u javnom sektoru, ali Petković tvrdi da je u konvoju „najmanje zaposlenih u javnom sektoru grada“.

Gradonačelnik Tihomir Petković 

Pojedini građani, koji podržavaju naprednjake, ispratili su ih i zatražili od njih da „pozdrave predsednika Vučića“.

Nataša

Bilo je i onih koji su negodovali…

Miloš

Grupa Užičana, koja je nosila veliki transparent „1od 5 miliona“, ispratila je mitingaše zvižducima pištaljki i povicima „Uaaaa“, „Ko vam čuva Gradsku kuću“, „Odoše naprednjaci“, „Užice je danas slobodan grad“, „Sram vas bilo“, „Gotov je“, „Pašće“…

„Pazite da se ne udavite sendvičima“, uzviknila je mlađa Užičanka iz te grupe, na šta je korpulentni vozač kombija sa naprednjacima uzvratio psovkama i uvreda.

Pristalice Jedan od pet miliona

U jednom trenutku, pored te grupe, prošao je Nemanja Nešić, zamenik gradonačenika u ostavci, zajedno sa svojim stranačkim kolegom i odbornikom Mihajlom Balabanom.  „Uaaaaaa, bagro, sram te bilo! Što si podvio rep? Čega se stidiš“, bili su povici namenjeni Nešiću, na koje on nije reagovao.

Grupa mitingaša je, kako svedoči konobar u kafani „Ćiro“, pobegla iz kafane, ne plativši račun za piće od 800 dinara.

Miting Aleksndra Vučića biće večeras u 16 časova. 

3 Komentara

 1. Marijana 20/04/2019

  Mene su to jutro ispred 8 h oterali sa parkinga, sa dvoje dece u autu, iako se tu svakodnevno parkiram i imam mesecni placen parking od 1600 din.

  Одговори
 2. Vlajko 21/04/2019

  Posle zameraju kada kažu da ih je u gradu od 50 hiljada stanovnika iza transparenta bilo samo 7. Koga to pa oni predstavljaju?

  Одговори
 3. ljubica 22/04/2019

  ko ce narodu ugoditi kad ne moze svoj sa svojim

  Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×