Učitava se

Kucajte za pretragu

Udruženje dermatovenerologa Srbije: Besplatni pregledi kože u 24 grada

Srbija i region

Udruženje dermatovenerologa Srbije: Besplatni pregledi kože u 24 grada

Podeli

Udruženje dermatovenerologa Srbije  je najavilo da će i ove godine, u okviru kampanje Euromelanom, organizovati besplatne preglede gradjana u 24 grada Srbije i u 49 državnih i privatnih zdravstvenih ustanova. 

ilustracija: pixabay

U saradnji sa Inovacionim centrom Elektrotehničkog fakulteta napravljena je veb aplikacija sa upitnikom koji otkriva osobe koji imaju povišen rizik za nastanak raka kože i usmerava ih na zakazivanje besplatnog pregleda 13. maja u jednoj od dermatoloških ustanova širom Srbije. 

Od 22. aprila do 3. maja zakazivanje pregleda biće moguće putem veb stranice www.euromelanoma.org/serbia, a od 6. do 8. maja od 8.00 do 20.00 putem besplatne telefonske linije na broj: 0800 222 888. 

Kampanja Euromelanom je zvanična medijska kampanja Evropskog udruženja za dermatološku onkologiju i Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju, a sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Srbije. 

Usmerena je na podizanje svesti o zaštiti kože od UV zračenja i ranom otkrivanju melanoma i drugih oblika raka kože, a moto ovogodišnje kampanje je „Borba sa rakom kože počinjen u tvojoj glavi“.

 

Autor/Izvor Beta

2 Komentara

  1. Bojana 23/04/2019

    Ispravite naziv sajta, nije euromelanoa, vec euromelanoMa

    Одговори
  2. I just want to mention I am very new to weblog and honestly loved this website. Very likely I’m want to bookmark your website . You surely come with terrific writings. Regards for revealing your website.

    Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×