Učitava se

Kucajte za pretragu

Učenici Užica o Muzeju SPC

Kultura Užice Zlatiborski okrug

Učenici Užica o Muzeju SPC

Podeli

Povodom jubileja osam vekova autokefalnosti Srpske Pravoslavne Crkve, sinoć u Svečanoj sali grada Užica održan je kulturno-umetnički program posvećen Muzeju SPC koji su priredili Užička akademska parlamentarna unija, učenički parlament Tehničke škole i učenici.

Sadržaji programa su bile besede, muzičko scenski nastup i izložba radova kojima su učenici posetiocima pokazali lepotu muzeja.

Predsednik skupštine grada, Branislav Mitrović, rekao je da je grad Užice u saradnji sa Akademskom parlamentarnom unijom i učeničkim i studentskim parlamentima u protekle tri godine kroz različite aktivnosti ukazivao deci na one vrednosti koje nemaju u velikoj meri da vide u svakodnevnom životu.

„Bavili smo se humanitarnim radom, posetili smo Srpsku akademiju nauka i umetnosti (SANU) i prikazivali različite pozitivne sadržaje. Nedavno smo posetili srpske svetinje, manastire Ćelije i Lelić i izložbu povodom osam vekova autokefalnosti u Muzeju Srpske pravoslavne crkve u Beogradu.“ kazao je Mitrović i takodje naveo da je ovaj događaj organizovan za sve zaiteresovane kako bi se upoznali sa duhovnim blagom naše crkve.

Uskoro će se održati niz tribina u školama, na kojima će učenici govoriti o novokanizovanim srpskim svetiteljima Justinu Popoviću, Nikolaju Velimirovicu…U cilju približavanja pravih vrednosti mladima.

Učenici zajedno sa profesorima će nas na svoj način uvesti u riznice Muzeja. Entuzijazam, marljivost, skup iskustva i mladosti zajedničkim radom zainteresovali su fotografijama, snimcima i manifestacijom kako starije posetioce tako i decu.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×