Učitava se

Kucajte za pretragu

Učenici izdvojenog odeljenja Stari grad u Turici od ponedeljka u obnovljenoj školi

Užice Zlatiborski okrug

Učenici izdvojenog odeljenja Stari grad u Turici od ponedeljka u obnovljenoj školi

Podeli

Završena je rekonstrukcija objekta Osnovne škole Stari grad, izdvojenog odeljenja u Turici. Oko 170 osnovaca će od narednog ponedeljka u kompletno obnovljenoj školi pohađati nastavu.

Rekonstrukcija škole podrauzumevala je kompletnu zamenu svih instalacija, radove na izmeni načina grejanja, što podrazumeva zamenu energenta i opreme, jer se umesto na drva i ugalj prešlo na pelet, zatim radovi na zameni stolarije, rekonstrukciji sanitarnih čvorova kao i izmeni funkcionalnog rasporeda određenih prostorija, zameni podova, krovnog pokrivača i krovne konstrukcije, izradi ventilisane fasade.  U okviru partera izvršena je izmena i ugradnja ulaznih kapija u školsko dvorište i rekonstruisan je deo postojeće ograde kao i podovi ulaznih lođa i spoljnjeg stepeništa na koje su postavljene neklizajuće keramičke pločice.

Grad Užice je u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, kroz Program obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini, realizovao ovaj projekat. Ukupna vrednost izvedenih radova je oko 63 miliona dinara.

-Grad Užice je spremio projektnu dokumentaciju i obezbedio sve priključke potrebne za rekonstrukciju škole. Prediviđeni rok za završetak svih radova trebao je da bude februar mesec ove godine, ali zbog problema koje smo imali oko fasade i sa izvođačem koji je kasnio i sa više puta promenjenom dinimikom izvođenja radova, radovi su konačno završeni i očekujemo da ćemo u ponedeljak 30. septembra krenuti sa školskom godinom u rekonstruisanoj školi u Turici, rekao je Nikola Maksimović direktor JP Užice razvoj.

-U prethodne tri nedelje, prikupljali smo potrebnu dokumentaciji, dobili smo saglasnost od Sektora za zaštitu od požara, urađen je tehnički prijem, komisija je izlazila da pregleda sve instalacije. Materijali koji su ugrađeni su visokog kvaliteta, što se tiče bezbednosti i sigurnosti, škola je rađena po najvišim standardima. U nekom narednom periodu u dogovoru sa školom planiramo da sa druge strane škole stavimo ljuljaške, klackalice kako bi imali dodatan sadržaj, naveo je Maksimović.

Izvor i foto:Uzice.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×