Učitava se

Kucajte za pretragu

U sredu u Čajetini moleban za podršku SPC u Crnoj Gori

Čajetina Zlatiborski okrug

U sredu u Čajetini moleban za podršku SPC u Crnoj Gori

Podeli

U sredu 22. januara od 17 časova u čajetinskoj Crkvi Svetog arhanglega Gavrila održaće se moleban u znak podrške vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. 

–Solidarišući se sa našom braćom i sestrama u Crnoj Gori, u skladu sa situacijom u kojoj se nalaze oni kao i sama Srpska pravoslavna crkva u toj državi, pridružujemo se gradovima širom Srbije i Republike Srpske koji na ovaj način daju podršku vernicima SPC u Crnoj Gori. Moleban će biti služen umesto uobičajene večernje službe, a po izlasku iz hrama izvršićemo litiju ulicama Čajetine. Osim oca Milana i mene, kao bratstva čajetinskog hrama, biće tu i sveštenici iz ostalih parohija Čajetine, od Sirogojna, Ljubiša, Dobroselice, Zlatibora, Mačkata… Očekujemo odziv i sveštenika iz Užica i Bajine Bašte, a možda i iz Republike Srpske, tj. iz Srebrenice i Bratunca-rekao je paroh čajetinske crkve, jerej Petar Lazić. 

Podsećamo, povodom nedavnog usvajanja  „Zakona o slobodi veroispovesti“ u crnogorskom parlamentu, vernici Srpske pravoslavne crkve u toj državi svoje nezadovoljstvo ovim aktom izražavaju kroz molebane i litije sličnog tipa, a slični skupovi održavaju se i u pojedinim gradovima Srbije i Republike Srpske. 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×