Učitava se

Kucajte za pretragu

U Priboju naredne godine počinje izgradnja toplane na biomasu

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

U Priboju naredne godine počinje izgradnja toplane na biomasu

Podeli

Početak radova na izgradnji nove toplane na biomasu i lako lož ulje u Priboju, trebalo bi da počne na proleće naredne godine, rekao je zamenik predsednika Opštine Saša Vasilić.

Kako je objasnio svi korisnici koji su se grejali na mazut, preći će na grejanje drvenom sečkom, po izgradnji toplane, čiji je okvirni rok za završetak radova 2022. godine.

– Međunarodni tender za izvođače radova trebalo bi da bude raspisan krajem septembra, ili eventualno u oktobru ove godine, a uporedo KfW banka i Ministarstvo rudarstva i energetike koje će raspisati ovaj, oglasiće i tender za zamenu kompletnog gradskog toplovoda i podstanica, rekao je Vasilić.

Obrađivač projekta za izgradnju toplane je firma Arhi-dom projekt Priboj a projektant firma Ensol iz Beograda, navodi se u urbanističkom projeku koji je na javnom uvidu do 16. septembra u zgradi Opštinske uprave Piriboj.

Izgradnja toplane u Priboju je u okviru projekta Ministarstva rudarstva i energetike Podsticanje korišćenja obnovljivih izvora energije – razvoj tržišta biomase, koji za cilj ima da što više gradskih toplana u Republici Srbiji pređe sa korišćenja fosilnih energenata na korišćenje biomase ili termalne energije kao energenta. 

Izvor i foto:PPmedia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×