Učitava se

Kucajte za pretragu

U čemu je razlika između Sistema 48 i aplikacije Zajedno do dobrih odluka?

Užice Zlatiborski okrug

U čemu je razlika između Sistema 48 i aplikacije Zajedno do dobrih odluka?

Podeli

Mnogo je nepoznanice i pitanja građana vezanih za Sistem 48 i aplikaciju Zajedno do dobrih odluka. U razgovoru sa Branislavom Mitrovićem predsednikom Skupštine grada Užica pokušali smo da otklonimo sve nedoumice građana izazvane ne razumevanjem ove dve aplikacije.

-Treba napraviti razliku između Sistema 48 i aplikacije Zajedno do dobrih odluka. Sistem 48 rešava probleme koje treba rešavati odmah ili u što kraćem periodu, a aplikacija Zajedno do dobrih odluka jeste zajedničko kreiranje odluka koje se usvajaju na skupštini grada Užica. Aplikacija zajedno do dobrih odluka direktno se tiče one odluke koje usvajamo na skupštini grada Užica. Obaveza lokalne samouprave je da kada počne izradu neke odluke, bilo koje svere, na svom sajtu obavesti javnost da je započeo sa izradom te odluke. Ono što su zakoni na republičkom nivou to su odluke na lokalnom. Te odluke se uglavnom usvajaju posle predloga gradskih većnika i stručnih službi. Nemamo zainteresovanu javnost koja treba da da svoje mišljenje i svoj sud kako bi ta odluka sutra imala svoju punu primenu. I pored te obaveze mi smo napravili jednu aplikaciju gde smo omogućili našim sugrađanima, preduzetnicima i nevladinom sektoru da daje svoje sugestije na odluku. Mi smo preko aplikacije Zajedno do dobrih odluka postavili mogućnost da građani vide staru odluku, da vide predlog nove odluke ali i mogućnost da daju svoje sugestije kako bi mi to primenili i na kraju napravili javnu raspravu gde bi pozvali sugrađane i tražili od njih mišljenje, a sve u cilju da se što veći broj njih uključi u donošenje odluka, zaključio je MItrović.

Medijski sadržaj je nastao kao deo projekta, Sistem po meri građana, koji je realizovao portal Luna Press, a koji sufinansira grad Užice.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×