Učitava se

Kucajte za pretragu

Tornik i Zlatibor spremni za leto(AUDIO)

Čajetina Čajetina Pogled sa Tornika Zlatiborski okrug

Tornik i Zlatibor spremni za leto(AUDIO)

Podeli

Letnja sezona na Torniku otvorena. Na Zlatiboru oko 10 000 posetilaca što je, kažu iz TO Zlatibor, zatišje pred sezonu koja počinje sredinom jula

fotografije: V.B.

Ski- centar Tornik je otvoren za posetioce. Zvaničnom manifestacijom je počela letnja sezona u tom planinskom centru u Zapadnoj Srbiji.

–         Svi oni koji će letnji odmor i raspust provesti na Zlatiboru, na raspolaganju je žičara za panoramsku vožnju žičarom, staze za mountin bike i mountain cart, pešačke ture, veštačka stena za penjanje, e-bike, adrenalinski sadržaji poput boba na šinama, zip lajna i tjubinga. Pored ovih sadržaja, na Torniku su u ponudi i avantura park, multifunkcionalni teren za košarku, tenis i mali fudbal i mini golf, navode iz Skijališta Srbije.  

Rukovodilac sektora za marketing Skijališta Srbije Ana Jovanović navodi da je oko 42. 000 karata prodato tokom prošlogodišnje letnje sezone na Torniku koja je trajala oko dva meseca.

Oko 90 dana je trajala zimska sezona u ski- centru Tornik tokom koje je prodato oko 50.000 karata.

Centar na Torniku radiće tokom leta svakog dana od 11 do 17 časova i 30 minuta.

Skijališta Srbije će organizovati četiri promotivna perioda tokom kojih će važiti popusti od 15 posto na cenu pojedinačnih i dnevnih karta na sadržaje.

foto izvor: Skijališta Srbije

Zabavni sadržaji, poput Dino i Avantura parka, prema navodima rukovodioca marketing sektora u Turističkoj organizaciji Zlatibor Jovana Pavlovića, privlače pažnju turista i gostiju koji sve više traže aktivni odmor u prirodi.

–         Napušta se stara koncepcija da je najbitnije imati dobru hranu, restoran i smeštaj. Znači, svi ostali sadžraji se dosta koriste, navodi Pavlović. Ističe da će ovoga leta u okolini Zlatibora biti uređeno oko deset kupališta. Ona će posetiocima biti na raspolaganju poput obeleženih biciklističkih, planinarskih i pešačkih staza.

Ana Jovanović iz Skijališta Srbije

Rukovodilac marketing sektora u Turističkoj organizaciji Zlatibor Jovan Pavlović

Pavlović najavljuje i bogato kulturno leto na Zlatiboru i događaje na svaka dva dana na Kraljevom trgu i okolini.

Na Zlatiboru je trenutno oko 10.000 gostiju, prema procenama TO Zlatibor. Najavljuju rekordnu sezonu, poput prethodnih.

Pavlović navodi da Zlatibor beleži rast prometa za pet do deset odsto godišnje. Procene su da je Zlatibor premašio cifru od deset miliona noćenja godišnje.

 

Tekst je deo projekta Pogled sa Tornika. Projekat sufinansira Opština Čajetina.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×