Učitava se

Kucajte za pretragu

Svečani prijem za svetskog prvaka Nikolu Filipovića

Sport Sport Užice Zlatiborski okrug

Svečani prijem za svetskog prvaka Nikolu Filipovića

Podeli

Užički kik bokser Nikola Filipović je na održanom 22. Svetskom prvenstvu u kik boksu osvojio zlatnu medalju u kategoriji low-kick. On je grada Užica dobio novčanu nagradu od 50 hiljada dinara, a upriličen mu je i svečani doček u kabinetu gradonačelnika.

Nikola Filipović je napomenuo da je uvek imao podršku sugrađana i grada Užica.

-Znam da mi, užički sportisti, uvek imamo punu finansijsku podršku našeg grada. A sada mi posebno prija kada me mladi prepoznaju, zatraže da se fotografišu sa mnom i kažu mi da zbog mene i mojih uspeha žele da počnu da se i oni bave sportom. Ništa lepše od toga kada dečaci i devojčice odaberu zdrav način života, pravi put koji pored svega nosi i velike radosti kada se ostvare ovakvi uspesi, rekao je Filipović.

Nikola Filipović

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je istakao da Užice misli na svoje sportiste, ali i da oni opravdavaju, svojim rezultatima, sve ono što se iz budžeta izdvaja za sport.

-Užički sportisti ostvaruju odlične rezultate poslednjih godina, a evo danas smo tu da pozdravimo našeg Nikolu Filipovića, kik boksera koji je nama i Užicu, doneo titulu svetskog prvaka. Nikola je jedan od najistaknutijih užičkih sportista jer je prethodnih godina osvajao titule na prvenstvima Srbije, Balkana i Evrope, a sada se i na 22. Svetskom prvenstvu u kik boksu, gde je učestvovalo oko 800 sportista iz 59 zemalja, okitio zlatnim odličjem. Nikola je primer da se predanim radom, istrajnošću i ljubavlju prema onome čime se čovek bavi, može trijumfovati. On je ponos svih Užičana i ja mu iskreno čestitam na ostvarenom uspehu i želim mu da u narednim godinama osvoji i donese puno medalja u Užice, da on i njegov grad budu spomenuti u svim svetskim sportskim vestima, naveo je Petković.

Tihomir Petković

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×