Učitava se

Kucajte za pretragu

Svečani prijem prvaka u Biblioteci u Čajetini

Čajetina Čajetina Zlatiborski okrug

Svečani prijem prvaka u Biblioteci u Čajetini

Podeli

U okviru Dečje nedelje koja se obeležava prve nedelje oktobra, đacima prvacima sa teritorije opštine Čajetina uručene su članske karte Biblioteke LJubiša R. Đenić i poklon Opštine u iznosu od pet hiljada dinara.

-Sigurno je da ambijent koji mi stvaramo i koji duži niz godina zastupamo daje rezultate. Najvažnije je da se beleži porast broja stanovnika, novorođene dece i broja upisanih učenika u prvi razred. Smisao bavljenja politikom ili ovim poslom jeste upravo ovaj da što više bude dece, da se što bolje organizuje jedna mala lokalna samouprava kao što je opština Čajetina i nadam se da će u budućem periodu mladi bračni parovi ovo prepoznati i da će za budući život odabrati opštinu Čajetinu, istakao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i poručio roditeljima, Osnovna ćelija našeg društva je porodica i apel roditeljima je da više povedu računa o svojoj deci, jer danas u vreme napretka tehnologija deca su najizloženija svim vrstama poroka, zloupotrebama i na svima nama je da brinemo o budućim generacijama.

Deca iz škole Dimitrije Tucović u Čajetini i na Zlatiboru, Milivoje Borović u Mačkatu, Krivoj Reci i Šljivovici kao i Savo Jovanović iz Sirogojna pored navedenih poklona dobila su i po knjigu koje je uručio zamenik predsednika opštine-Arsen Đurić. Bibliotekari su za decu pripremili pesme naših zavičajnih pisaca koje su im čitali a takođe su ih upoznali i sa radom biblioteke, načinom uzimanja i čuvanja knjiga.

Izvor i foto:Zlatiborpress

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×