Učitava se

Kucajte za pretragu

Subvencije za nabavku poljomehanizacije, konkurs do 30.avgusta

Srbija i region

Subvencije za nabavku poljomehanizacije, konkurs do 30.avgusta

Podeli

Poljoprivrednici, preduzetnici, privredna društva, zadruge i škole, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava mogu do 30. avgusta da konkurišu za podsticaje radi nabavke novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura.

Novčani podsticaj može se dobiti i do 50 odsto vrednosti investicije umanjene za iznos PDV-a, odnosno do 65 odsto ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Za ostvarivanje prava na bespovratni novac Javnim pozivom opredeljeno je 1,3 milijarda dinara,a najviše se može dobiti 1,5 miliona dinara.

Ovo pravo mogu da ostvare oni koji su, između ostalog, u potpunosti realizovali investiciju od januara ove godine, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na bespovratna sredstva.

Podsticaji se mogu ostvariti radi kupovine mašina i opreme za primarnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, proizvodnju povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, ubiranje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja, obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje-đubrenje, berbu i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje biljnih kultura.

Izvor i foto: Blic.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×