Učitava se

Kucajte za pretragu

Studentski dom u Krčagovu dobio prve stanare

Užice Zlatiborski okrug

Studentski dom u Krčagovu dobio prve stanare

Podeli

U novi studentski dom u Krčagovu sa početkom akademske godine uselio se 51 brucoš, a naredne nedelje će se preseliti i stariji studenti iz Turice. Dom ima 274 mesta od kojih su dva mesta za studente sa posebnim potrebama.

Direktor Studentskog centra Milivoje Ristanović je rekao je da Studentski dom raspolaže sa 77 trokrevetnih,18 dvokrevetnih i 5 jednokreventnih soba.

-Na veliko zadovoljstvo Grada Užica, studenata, zaposlenih u Studenskom cetru, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja danas smo otvorili Studenski centar u Krčagovu. Za početak smo uselili brucoše, a za desetak dana planiramo da preselimo i postojeće studente iz doma u Turici. Prvi deo opremanja Studenskog doma je završen, sobe su kompletno opremljene, dok je potrebno izvršiti nabavku kuhinje i vešernice. Nadamo se da ćemo te radove završiti do kraja godine. 51 brucoš je dobio Dom preko konkursa Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja dobio je 51 brucoš i imamo prijavljenih 67 studenata u starom domu u Turici, koji koriste pravo od prošle godine, a u toku je i konkurs za studente viših godina. Kapacitet doma je 274 mesta, od kojih su 2 mesta nemenjena osobama sa ivaliditetom, rekao je Ristanović.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je istakao da je ovo važan dan za razvoj visokog školstva u Užicu, važan dan za sveukupan razvoj našeg grada. U izgradnju doma je uloženo oko 2,35 miliona evra, od čega je Ministarstvo prosvete obezbedilo 2,2 miliona, 100 000 evra je učešće Grada Užica i oko 50 000 evra je obezbedio Studentski centa.

-Užice je finansiralo pre svega radove vezane za priključivanje doma na mrežu Gradske toplane, zatim izgradnju nove infrastrukture i obezbeđenje priključka na struju. Na ovoj lokaciji mi dobijamo još jedan važan argument ka Ministarstvu prosvete i Vladi Republike Srbije da što pre krenemo u dalji razvoj visokog školstva onako kako smo to u poslednje dve godine i dogovorili“, naveo je Petković i dodao da gradsko rukovodstvo ima čvrstu rešenost da ovaj deo bivše kasarne stavi u funkciju razvoja školstva, razvoja mladih i razvoja grada, naveo je Petković.

 

-Studenti će moći da u ovom domu koriste usluge koje su na najvišem nivou i moći će da pohađaju za godinu-dve i nova odeljenja fakulteta na lokaciji koja je na 100 metara od doma. Iako je u toku izgradnje bilo problema vezanih za izvođače radova koji su otišli u stečaj, Grad Užice je sve vreme u dogovoru sa nadležnim ministarstvom bio spreman da pomogne. Preuzeli smo određene radove koji nisu bili naša ugovorna obaveza, poput naknadnih radova na krovu, ali smo spremni i da pomognemo ukoliko se jave bilo kakvi drugi problemi, mada ne očekujem da će ih biti, dodao je Petković.

Kada je reč o planovima vezanim za objekte, sada već bivšeg Studentskog doma u Turici, gradonačelnik je naveo da će odluka o tome biti doneta uskoro, nakon konsultacija sa Ministarstvom prosvete, a da će svakako biti u funkciji razvoja Turice.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×