Naslovna  |  Srbija  |  Raspisani konkursi za direktora EPS-a, Srbijašuma, Resavice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj sfsštampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

20. 03. 2017.

Autor: Radio Luna Izvor: Beta/Insajder

Raspisani konkursi za direktora EPS-a, Srbijašuma, Resavice

Ranije su, između ostalih, raspisani javni konkursi za direktore javnih preduzeća Rezervat Uvac iz Nove Varoši, Park prirode Mokra Gora iz Užica i za nacionalni park Tara

Vlada Srbije je donela odluku o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora javnih preduzeća Elektroprivreda Srbije, Srbijašume i rudnika Resavica.

Direktori javnih preduzeća na javnom konkursu se biraju na četiri godine, a kandidati treba da imaju najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje i najmanje tri godine radnog iskustva u delatnostima kojima se bavi javno preduzeće.

Uslov je da nisu članovi organa političkih stranaka.

Ministarstvo privrede podnete neotvorene prijave dostavlja vladinoj Komisiji za sprovođenje konkursa za izbor direktora, u roku od tri dana od isteka roka za dostavljanje prijava, na razmatranje i dalje postupanje.

Do sada su objavljeni konkursi za direktore javnih preduzeća Srbijagas, Pošte Srbije, Skijališta Srbije, Srbijavode, Elektromreže Srbije, Rezervat Uvac iz Nove Varoši, Park prirode Mokra Gora iz Užica i preduzeća sa Kosova Mreža-Most sa sedištem u Beogradu.

Ranije su raspisani javni konkursi za direktore 12 javnih preduzeća - Stara planina iz Knjaževca, Nuklearni objekti Srbije, Putevi Srbije, Transnafta, Koridori Srbije, Državna lutrija Srbije, Emisiona tehnika i veze, Javnog preduzeća za skloništa, kao i za četiri nacionalna parka: Tara, Đerdap, Fruška gora i Kopaonik.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine, a koji predviđa da se direktori javnih preduzeća u Srbiji biraju na javnom konkursu. Iako su prema tom zakonu profesionalni menadžeri morali biti imenovani najkasnije 4. marta 2017, od 37 javnih preduzeća u zakonskom roku konkursi su okončani, a novi rukovodioci postavljeni u njih tri.

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage