Učitava se

Kucajte za pretragu

Sneg i led ne ometaju izgradnju gondole

Čajetina Slobodno vreme Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Sneg i led ne ometaju izgradnju gondole

Podeli

Vremenski uslovi ne ometaju radove na izgradnji zlatiborske gondole. Trenutno se na međustanici gondole vrše elektro radovi koje izvodi firma „Elkoms“ doo iz Beograda uz asistenciju tehničara iz „Pome“ iz Francuske. Krajem januara biće napravljen presek i tada će se znati tačan datum otvaranja ove turističke atrakcije, kažu u „Gold gondoli“.

Od polovine januara nastavljeni su radovi na montaži preostalih delova na međustanici zlatiborske gondole, kao i montiranje sajle na prvom delu trase, od početne do međustanice. To podrazumeva izvlačenje početne , a zatim i glavne sajle. Sve se radi po planu i za sada nema kašnjenja, kaže direktorka „Gold gondole“, a vremenski uslovi ne predstavljaju problem, jer ono što je od vremena zavisilo – već je urađeno.

Direktorka JP ,,Gold gondola“ kaže da ,,pored pomenutih poslova ostalo je još da se privode kraju radovi garaže na međustanici. To su garaže za kabine sa leve i desne strane objekta, a radi se i nadstrešnica iznad međustanice. Takođe u toku je razvlačenje i montiranje telekomunikacionog kabla na čitavoj trasi.Jedino se tu može malo odstupiti od utvrđene dinamike jer je nemoguće da dizalice izađu na vrh Tornika zbog vremenskih uslova, ali čim se malo stabilizuje vreme – i posao će se završiti jer će put biti očišćen“

Tekst: Rade Jokić

 

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×