Učitava se

Kucajte za pretragu

Savetovanje Privrednih sudova Srbije održano na Zlatiboru

Čajetina Čajetina Srbija i region Zlatiborski okrug

Savetovanje Privrednih sudova Srbije održano na Zlatiboru

Podeli

Tradicionalno 27. savetovanje Privrednih sudova Srbije otvoreno je u hotelu Mona na Zlatiboru.

Kao sudovi čija su nadležnost sporovi koji nastanu povodom privrednog poslovanja, 16 prvostepenih privrednih sudova i apelacioni sud u Beogradu su veoma važni za održavanje kvalitetnog poslovnog ambijenta i prosperiteta jedne države. Pored sudija i njihovih savetnika i saradnika, na tradicionalnom 27. savetovanju na Zlatiboru učestvuju i profesori fakulteta, naučni radnici, izvršitelji, notari, advokati, a ove godine glavna tema su alternativni načini rešavanja sporova kao što su arbitraža i medijacija.

Sudijama privrednih sudova, među kojima je i privredni sud u Užicu koji je nadležan za područje opštine Čajetina u proseku godišnje stiže nešto više od 79 predmeta, a prosečno trajanje procesa pred privrednim sudom je 160 dana u 2018. godini. S obzirom da je novi zakon o izvršenju i obezbeđenju jedna od tema, 27. savetovanju su prisustvovali i sudski izvršitelji čija je organizacija takođe imala svoj skup u hotelu Mona u martu, pa se tako nastavlja sezona kongresnog turizma i savetovanja iz pravnih oblasti na Zlatiboru.

Izvor i foto:Zlatiborpress

1 Komentara

  1. a knockout post 17/09/2019

    I just want to tell you that I am just newbie to blogging and really loved your website. Very likely I’m planning to bookmark your site . You surely come with amazing article content. With thanks for sharing your web page.

    Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×