Učitava se

Kucajte za pretragu

Ružić: U svakom kutku zemlje se realizuju oni projekti koji služe na dobrobit građana

Užice Zlatiborski okrug

Ružić: U svakom kutku zemlje se realizuju oni projekti koji služe na dobrobit građana

Podeli

U prisustvu Ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića danas je označen kraj radova na rekonstrukciji zgrade stare škole Aleksa Dejović u Sevojnu.

Stara škola je rekonstrukcijom postala Kulturni centar. Škola je sagrađena je početkom 20 veka, a poslednjih decenija nije bila u funkciji.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da su svi poslovi urađeni u skladu sa zahtevima Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Kraljeva.  

-Nakon ovih radova, ova škola postala je jedan od najlepših kutaka trenutno u Sevojnu. Ukupna vrednost projekta je 16 miliona dinara od kojih je 8,5 miliona finansiralo Ministarstvo državne uprava i lokalne samouprave, a preostali iznos obezbeđen je iz gradskog budžeta, rekao je Petković.

Tihomir Petković

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je istakao da je stav Vlade Republike Srbije da se u svakom kutku zemlje realizuju oni projekti koji služe na dobrobit građana.

-Dva veoma značajna projekta koji su urađeni na teritoriji grada Užica i Gradskoj opštini Sevojno, a koja su finansirana od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Kulturni centar u Sevojnu govori da je moguće sve to uraditi ukoliko opredelite jasne ciljeve, projekte i iskoristite sredstva koja su raspoloživa na najbolji mogući način. Drago mi je da će sada ovaj Kulturni centar služiti na dobrobit žiteljima kako Sevojna tako i Užica. Fond za lokal je ove godine bio nepunih 500 miliona dinara, neznatno će biti uvećan u 2020. godini. Sve jedince lokalne samouprave su dobrodošle da apliciraju sa svojim projektima. Fokus ćemo kao i do sada staviti na infrastukturne projekte predškolskih ustanova, ukoliko postoji lista čekanja, uvođenje E-uprave, preventivu od elementarnih nepogoda, kulturno-sportske manifestacije, sve ono što smo i prethodnih godina radili, rekao je Ružić.

Gradonačelnik Užica je takođe izrazio zahvalnost ministru Ružiću na finansijskoj podršci projektu rekonstrukcije platoa ispred Narodnog muzeja. Taj projekat je vredan 9 miliona dinara od kojih je 3 miliona obezbedilo Ministartvo državne uprave i lokalne samouprave.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×