Učitava se

Kucajte za pretragu

Ružić posetio i pohvalio Priboj

Priboj dobro mesto za život Zlatiborski okrug

Ružić posetio i pohvalio Priboj

Podeli

Težićemo da sredstva u Fondu za lokal povećamo još više sledeće godine, baš kako bismo mogli konkretno da pomognemo opštinama širom Srbije da završe ili započnu određeni projekat u korist građana, rekao je ministar Ružić u Priboju

foto izvor: Opština Pribojfoto izvor: Opština Priboj

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je posetio Priboj i obišao završene radove na uređenju Nemanjine ulice. Rekonstrukcija oko 8.500 kvadratnih metara površine Nemanjine ulice je koštala oko 19,5 miliona dinara. Finansirana je posredstvom konkursa Fonda za lokalnu samoupravu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

Ministarstvo je finansiralo 10,6 miliona, dok je ostatak novca lobezbedila lokalna samouprava.

–         Vlada Srbije je samo ove godine uložila u Priboj kroz razne projekte 700 miliona dinara. Samo kroz Kancelariju za javna ulaganja izdvojen je novac za rekonstrukciju dve škole i toplanu. Zatim kao strateški cilj zajedno sa ministarkom bez portfelja zaduženom za populacionu politiku u borbi protiv bele kuge napravljeni su kriterijumi po kojima će se vršiti ulaganja u PU u Priboju. Ovakva ulaganja su refleksija Vlade RS na osnovu kojeg možemo da očekujemo ravnomerni regionalni razvoj, rekao je Ružić koji je obišao i Slobodnu zonu Priboj koja trenutno zapošljava 350 radnika.

Ministar Ružić je ocenio da je Priboj napredovao, kada je u pitanju rad Opštinske uprave i uvođenje Sistema 48 sati.

–         Sistem 48 sati koji ste osmislili i uslužni centar su prednosti koje imate i pozivam vas da sa takvim načinom rada nastavite i da se stalno unapređujete, rekao je Ružić i dodao da reforma javne uprave nije oročen proces i da, kako je dodao, zbog naših građana moramo stalno da težimo modernizaciji.

foto izvor: Opština Pribojfoto izvor: Opština Priboj

Da su očigledni pomaci na bolje, zahvaljujući saradnji i  pomoći države, tvrdi i predsednik opštine Lazar Rvović.

–         Ono što je najbitnije i što svaka poseta govori, pa i današnja, daje nam signal da Vlada RS vodi računa o nama i da je Priboj jedno od strateških mesta u Srbiji koje se ne zaboravlja. Mi ubuduće očekujemo dosta dobrih vesti za Priboj, novih investicija. Pozivamo sve da dođu i lično se uvere u kapacitete i beneficije naše slobodne zone, kakvi su uslovi i da li su zadovoljni radnici. Kad se sve to sklopi, očekujemo još vidljivije rezultate i bolji život. Uskoro ćemo dobiti visokoškolsku ustanovu, kako bi razvili univerzitetski deo za potrebe privrede, istakao je Lazar Rvović.

Sa rukovodiocima Priboja, minister Ružić je razgovarao i o primeni reforme javne uprave i opštoj situaciji u toj opštini.

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×