Učitava se

Kucajte za pretragu

Rekonstrukcija fiskulturne sale u Priboju

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Rekonstrukcija fiskulturne sale u Priboju

Podeli

Fiskulturna sala Osnovne škole Branko Radičević u Priboju, koju pohađa preko 400 đaka, biće rekonstruisana zahvaljujući sredstvima Evropske unije koja je, preko razvojnog programa EU PRO, opredelila skoro 75.500 evra za renoviranje fasade, svlačionica i toaleta, stolarije, enterijera, plafona i podova. Takođe, sportska sala će biti opremljena i novom sportskom opremom i tako dodatno doprineti razvoju i promociji sporta kako među osnovcima tako i u sportskim klubovima. Opština Priboj učestvuje u realizaciji projekta sa 18 hiljada evra.

-Ovo je najstarija škola u Priboju osnovana 1888. godine i mi nastojimo da očuvamo tradiciju ali i stalno unapređujemo uslove obrazovanja za naše osnovce. U fiskulturnu salu naše škole nije ulagano preko 30 godina, a sada ćemo sa renoviranjem stvoriti uslove da đaci i nastavnici imaju časove fizičkog u bezbednom, adekvatnom i funkcionalnom objektu tokom cele školske godine, rekao je Branko Cincović, direktor Osnovne škole Branko Radičević. 

Aktivnosti usmerene na primenu principa dobrog upravljanja podrazumevaju definisanje pravila i uslova za korišćenje i davanje sale u zakup, kao i namenu sredstava od zakupa. Ove aktivnosti se sprovode u partnerstvu sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske.

Izvođač radova je Dekor invest iz Priboja, koji je izabran u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Priboj i koji bi kompletnu rekonstrukciju trebalo da završi do kraja marta 2020.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×