Učitava se

Kucajte za pretragu

Rebalans budžeta opštine Priboj

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Rebalans budžeta opštine Priboj

Podeli

Na 61. sednici Opštinskog veća opštine Priboj na dnevnom redu našlo se 11 tačaka. Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Priboj za 2019. godinu, je izvršeno usklađivanje prihoda i rashoda budžeta prema potrebama koje se očekuju do kraja godine, tako da sada budžet opštine Priboj iznosi 1.36 milijardi dinara.

Članovi Opštinskog veća prihvatili su i Izveštaj nezavisnog revizora o izvršenoj eksternoj reviziji završnog računa opštine Priboj, odnosno konsolidovani finasiijski izveštaji na dan 31. decembar 2018. godine.

Doneta je i odluka da se, shodno zakonu o teritorijalnoj organizaciji Srbije, pokrene inicijativa da se u naseljena mesta u opštini Priboj, kojih sada ima 34, uvrste još dva – Krajčinovići i Sastavci kao centri dve mesne zajednice, da se briše KO Zaostro jer se više ne nalazi u katastarskoj evidenciji, i da se ispravi slovna greška u nazivu naseljenog mesta Požegrmac.

Bez rasprave,a u skladu sa zakonskim rešenjima, prihvaćena je i Odluka o uređenju i organizaciji, kao i Pravilnik o sitematizaciji radnih mesta u Opštinskom pravobranilaštvu.

Opštinski većnici dali su pozitivno mišljenje o Strategiji bezbednosti saobraćaja na putevima u opštini Priboj, kao i Akcionom planu za njeno sprovođenje do 2024. godine, a željeno stanje je uz poboljšanje saobraćajne infrastrukture i podizanje svesti na viši bezbednosni nivo svih učensika u saobraćaju, i za 5 godina, 2024. – godina bez ijednog poginulog, posebno dece uz što manji broj teško povređenih u saobraćajnim udesima.

Opštinsko veće Priboja razmatralo je i Izveštaj o radu PU Neven i Plan rada za tekuću godinu ove vaspitno obrazvone ustanove. Sugerisano je i kadrovsko jačanje, odnosno stvaranje individulanih timova za pomoć deci sa smetnjama u razvoju, ali stalnije prisustvo stručnih saradnika poput logopeda jer se radi o značajnom razvojnom periodu dece od jedne do 7 godina starosti.

Članovi Opštinskog veća podržali su i ideju o nastavku rekonstrukcije i modernizacije javne rasvete u opštini Priboj primenom mera uštede energije sa Led tehnologijom, kroz Ugovor o javno – privatnom partnerstvu na koji saglasnost daje i Ministarstvo privrede i lokalna samouprava.

Sve odluke i izveštaji sa 61.sednice Opštinskog veća naći će se na dnevnom redu i predstojeće sednice SO Priboj.

Izvor i foto:Priboj.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×