Učitava se

Kucajte za pretragu

Radević: Prva pametna škola u Užicu

Užice Zlatiborski okrug

Radević: Prva pametna škola u Užicu

Podeli

Gradu Užicu odobrena su sredstva za dva projekta. To su „Pametna škola“  u  Prvoj osnovnoj školi kralja Petra drugog i Regionalni inovativni startup centar koji će biti smešten u krugu bivše kasarne u Krčagovu.

Grad Užice je od Ministarstva za inovacije i tehnologiju dobio 70 miliona dinara. Od čega je 24,8 miliona dinara opredeljeno za pametnu školu, a ostatak za startup centar.

U okviru projekta „Pametna škola“,  Prva osnovna škola kralja Petra drugog dobiće savremenu nastavnu opremu, protivpožarni sistem kao i kartice za pristup školi. Računare i opremu će dobiti i izvojena odeljenja u Kačeru i Staparima.

  • Škola će dobiti 12 interaktivnih tabli, kartice za  pristup školi, najsavremeniji sistem za ranu detekciju požara, video nadzor koji će 24 časa snimati u školi i u dvorištu i ozvučenje, rekao je Danijel Radević direktor Prve osnovne škole kralja Petrra drugog.

Ovi projekti su važni zbog toga što će učenici znanja moći da primene u kasnijem školovanju i radu, a koji će moći da primene i u startup centru.  

  • U planu je saradnja između Visoke škole strukovnih studija iz Užica i Tehničkog fakulteta iz Novog Sada u okviru koje će se svake školske godine upisivati između 80 i 100 studenata. To će omogućiti da mladi i obrazovani ljudi ostaju u našem kraju koji će svojim radom i znanjem pomoći preduzetnicima u našem kraju. Svi studenti imaće smeštaj u novom studentskom domu koji će se nalaziti u blizini centra, dodao je Radević.

Danijel Radević

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×