Učitava se

Kucajte za pretragu

Protest „1 od 5“ miliona u Užicu

Užice Zlatiborski okrug

Protest „1 od 5“ miliona u Užicu

Podeli

Sa protesta „1 od 5 miliona“ u Užicu, poručeno je da se zajedništvom, strpljenjem i upornošću može smeniti nedemokratska i koruptivna vlast u Srbiji.

Tekst i foto:N.K.

Na 17. okupljanju, na kome je bilo oko 200 ljudi, pozdravljeni su građani Požege koji su prvi u Srbiji započeli proteste i istrajno, još od februara prošle godine, ukazuju na korupciju i kriminal čelnika u vrhu lokalne vlasti koji su uhapšeni u subotu. 

„Požega je recept za Srbiju. Vidite da je ipak moguće. Ako su građani Požege uspeli da čelnici opštine budu uhapšeni za godinu i po, šta je ovih pet meseci naše borbe“, navela je Marinika Tepić, samostalna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde, a potom je istakla da su „protesti promenili okolnosti u Srbiji i da oni koji drugačije kažu, nisu dobronamerni“.

„Zajedništvom i strpljenjem možemo da pobedimo ovu stoglavu hidru“, istakla je ona i poručila: „Naš cilj je da zajedno pobedimo najštetočinskiju vlast od kada Srbija postoji. Aleksandar Vučić i njegova kamarila rade Srbiji ono što su joj radili samo njeni neprijatelji“.  

Navodeći da „još nismo ušli u najteži deo borbe i da moramno da se izborimo za slobodne medije i slobodne izbore“, ona je ocenila da je  „pre pet meseci u Srbiji malo ko mogao da zamisli da će biti protesta širom zemlje“.

Vladimir Dimitrijević, profesor književnosti iz Čačaka i član Političkog saveta Dveri, ocenio je da u „u Srbiji ima više sahrana, nego rađanja“, a da vlast licemerno tvrdi da pomaže porodicu i nudi mere za poboljšanje nataliteta.

„Od devedesetih do danas, više od 300.000 dece je manje u našem prosvetnom sistemu. Imali smo 1.200.000, a danas oko 700.000 učenika“, istakao je Dimitrijević i dodao da se sve manje dece rađa i da sve više mladih napušta zemlju“.

„Mi se borimo da naša deca ostanu u zemlji, u kojoj ove bitange i bezumnci neće imati vlast. Od popisa 2002. do 2011. godine, u Srbiji je manje oko 400.000 ljudi, od kojih su neki otišli iz zemlje, a neki pod zemlju, a na novom popisu situacija će biti još gora“, rekao je Dimitrijević i dodao da „ako ne želimo da nestanemo, moramo da oborimo režim i da izgradimo normalnu državu, koja neće privilegovati stranačke ljude, emitovati rijaliti programe i rasprodavati  teritoriju“.

„Kosovo i Metohija nije daleko od Kraljeva. Dovoljno je predati Kosvo i Metohiju i  da Kraljevo bude sledeće“, rekao je Dimitrijević i poručio da „protesti nisu stvar politike i stranaka, ali da su Pokret „1 od 5 miliona“, Savez za Srbiju i ostali dužni da naprave sistem u kome Aleksandar Vučić neće biti moguć u budućnosti Srbije“.

Manje učenika u Užicu

„Prema nezvaničnim informacijama, OŠ „Nada Matić“ je upisala samo dva odeljenja prvaka, „Slobodan Sekulić“ tri, a nekada je to bilo po pet, šest ili sedam odeljenja“, rekla je Ružica Dabić i dodala da se priča o tome kako se u Užicu otvara javno-privatno partnerstvo u obliku preduzeća Stari grad, a potom navela da „ne zna da li građani treba da plaču ili da se raduju zbog takvog načina otvaranja novih radnih mesta“.

????????????????????????????????????

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×