Učitava se

Kucajte za pretragu

Proglašeni najbolji pribojski sportisti za 2019. godinu

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Proglašeni najbolji pribojski sportisti za 2019. godinu

Podeli

Sportski savez Priboja proglasio je najbolje u pribojskom sportu za 2019.godinu i uručio priznanja i novčane nagrade.

Sportska porodica Priboja broji 22 kluba i udruženja, a protekla godina bila je uspešna i za  sportiste i za  klubove. Najboljima po oceni Sportskog saveza  pripale su  zaslužene nagrade i priznanja. Nagrade su uručili Boris Mrdović, predsednik SO Priboj i Filip Komarica, predsednik Sportskog saveza našeg grada.

Atletičarka Jana Dragutinović, član AK FAP, najbolji je sportista Priboja za 2019. godinu.

Za najboljeg mladog sportistu ove godine dodele dve plakete. Karatista Tarik Alić osvojio je u ovoj sezoni čak 32 medalje, a mladi atletičar Benjamin Kokor u trci na 60 metara bio treći i na državnom prvenstvu Sportskih igara mladih u Novom Sadu i na završnom takmičenju SIM-a u Splitu.

Najbolji sportski kolektiv u 2019. godini bez dileme je Rafting klub Eko – Lim, čije su devojke prvaci Srbije i šampionke Evrope sa prvenstva u Banja Luci, dok je muška ekipa imala zapažene nastupe na mnogim takmičenjima. Klub je bio i uspešan organizator evropskog Kupa u Priboju.

Trener godine je Ljubiša Raović, trener u AK FAP, koji je u protekloj godini ostvario odlične rezultate i oformio školu atletike.

Za doprinos razvoju školskog sporta nagrađen je profesor fizičkog vaspitanja Vladica Radović.

Sportski radnik godine je veliko ime pribojskog rukometa Slaviša Laković, aktuelni trener superligaša Spartaka iz Subotice i član trojne komisije koja rukovodi RK Priboj.

Najuspešniji sportista Priboja, koji nastupa van teritorije naše opštine i ove godine je rukometašica Željka Nikolić, član rumunske Krajove i reprezentacije Srbije, u čijem je dresu bila jedna od najboljih igračica na, krajem godine održanom Svetskom prvenstvu.

Plakete za afirmaciju sporta u Priboju dobili su fudbaler Mustafa Ufko Hasanagić, nekadašnji golgeter FAP-a i beogradskog Partizana, učesnik finala Lige šampiona, zatim košarkaš Mileta Lisica, bivši igrač pribojskog Poliestera i dvostruki šampion države sa Crvenom zvezdom, rukometaš Ćazim Delić, igrač pribojskog FAP-a iz prvoligaških dana i odbojkašica Belma Juković-Hajdaragić, član čuvene ekipe pribojskih odbojkašica, koje su za dve godine stigle i do Prve savezne lige.

Posthumno Plakete za životno delo dodeljene su neumornim sportskim radnicima Aleksandru Acku Kostiću, dugogodišnjem sekretaru SOFK-e i vrsnom organizatoru i Vladu Pivljaninu, bivšem atletičaru i atletskom treneru, preko 25 reprezentativaca iz Priboja i učitelja brojnih šampiona ovog grada.

Najbolji parasportista je Šefket Kriještorac, svestrani sportista i osvajač pehara i medalja sa brojnih takmičenja.

Zahvalnice za doprinos razvoju pribojskog sporta i u prošloj godini pripale su Sportskom savezu Srbije, Sportskim igrama mladih, ljudima dobre volje i preduzetnicima, kao i medijima iz našeg i susednih gradova.

U ime nagrađenih zahvalio se Dejan Puzović, predsednik najsupešnijeg sportskog kolektiva u prošloj godini u Priboju, Rafting kluba Eko – Lim.

Izvor i foto:Priboj.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×