Učitava se

Kucajte za pretragu

Proglašena vanredna situacija u opštini Ivanjica

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Srbija i region

Proglašena vanredna situacija u opštini Ivanjica

Podeli

Proglašena je vanredna situacija u opštini Ivanjica zbog curenja mazuta iz cisterni u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u reku Moravicu.

-Voda za piće u Ivanjici je ispravna jer je vodozahvat smešten 15 km uzvodno od mesta izlivanja mazuta, ali vodu nizvodno od mesta izlivanja ne treba koristiti kao tehnički i  za pojenje stoke, rekao je Momčilo Mitrović, zamenika predsednika opštine Ivanjica.

Vanredna situacija je proglašena da bi se uključili Srbija vode i Sektor za vanredne situacije da bi se što pre rešio problem. Reka Moravica teče dalje ka Požezi i Zapadnoj Moravi što može izazvati veliku humanitarnu katastrofu jer je u cisternama oko 70 tona mazuta.

-Ovo je najveća ekološka katastrofa koja je pogodila Ivanjicu. Reagovali smo brzo, a to da li će neko snositi odgovornost to će utvrditi nadležni organi. Mi se nadamo da ovo nije mnogo otišlo, tek treba da vidimo gde je poslednja mrlja od mazuta i tu će biti postavljena fizička prepreka, bacaće se prah, skupljaće se i čistiće se, dodao je Mitrović.

Masnu mrlju primetili su u ponedeljak popodne meštani koji žive pored reke u naselju Šume.

Izvor i foto:Infoliga

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×