Učitava se

Kucajte za pretragu

Problem nesanitarne deponije Stanjevine kraj Prijepolja

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Problem nesanitarne deponije Stanjevine kraj Prijepolja

Podeli


U emisiji Da možda ne koja je emotivana na RTS-u ove nedelje značajna tema je bila zaštitna životne sredine, ali i problem sanitarne deopnije Stanjevine koja je smeštena na samom ulasku u Prijepolje.

Nesanitarnoj deponiji Stanjevine, ruglu koje muči žitelje Prijepolja dugi niz godina, gosti Olivere Kovačević posvetili su značajan prostor. Igor Jezdimirović predsednik Udruženja “Inženjeri zaštite životne sredine” naveo je da ukoliko želite da vidite koliko neki funkcioner voli svoju opštinu, dovoljno je da pogledate šta radi sa smećem i otpadnim vodama.

Novinar Jovan Memedović je kazao da je on predsednik opštine istog momenta, zbog srama bi napustio tu funkciju, aludirajući na nesanitarnu deponiju Stanjevine.

Problem koji traje 18. godina

Zatvaranje deponije Stanjevina poslednji put bilo je izvesno pre 10 godina, kada se računalo da će biti urađena regionalna sanitarna deponija Banjica za opštine Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica.

Od tada ništa na prostoru buduće deponije nije urađeno, iako je u sređivanje terena uloženo 1,3 miliona evra.

A izgleda da će na Banjicu ostati bačen samo novac, jer je Vlada Srbije prošle godine donela odluku da se otpad iz Prijepolja i okolnih opština odvozi na Regionalnu sanitarnu deponiju Duboko u Užicu.

Izvor: PP Media, N1
Foto:N1

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×