Učitava se

Kucajte za pretragu

Priznanje Užicu za Sistem 48

Digitalizacija i E-uprava eUE Zlatiborski okrug

Priznanje Užicu za Sistem 48

Podeli

Grad Užice je dobitnik posebnog priznanja za doprinos modernijoj i funkcionalnijoj komunikaciji sa građanim koja je uspostavljena kroz Sistem 48

Građani Užica mogu uputiti zahtev slanjem tekstualne poruke ili elektronske pošte, telefonskim pozivom, lično u Gradskoj kući ili posredstvom besplatne android aplikacije.Građani Užica mogu uputiti zahtev slanjem tekstualne poruke ili elektronske pošte, telefonskim pozivom, lično u Gradskoj kući ili posredstvom besplatne android aplikacije.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je na dodeli nagrada gradovima i opštinama za najbolju praksu u primeni principa dobre uprave, da je dobro upravljanje ključno za sticanje poverenja građana.

Ambasador Švajcarske u Beogradu Filip Ge rekao je da ta zemlja pruža Srbiji podršku u uspostavljanju dobre uprave na lokalnom nivou i da se sada pokazuju rezultati.

Dobra uprava je preduslov za društveno-ekonomski razvoj, zasnovan na demokratiji i poštovanju ljudskih prava, rekao je Ge i dodao da je uveren da ima dosta lokalnih samouprava koje će primeniti principe dobrog upravljanja.

–       U oblasti Transparentnosti i učešća javnosti u radu lokalne samouprave, posebno priznanje u toj oblasti pripalo je između ostalih opštini Nova Varoš.

Nagrade su dodeljene u okviru Projekta Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou kao dela šireg programa Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO). Nagrade i priznanja namenjena su gradovima, opštinama i gradskim opštinama koji su u 2018. godini najviše doprineli razvoju i primeni principa dobre uprave na svojoj teritoriji.

Autor: Radio Luna Izvor: Grad Užice

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×