Učitava se

Kucajte za pretragu

Prezentovani rezultati projekta NeoLIFE

Užice Zlatiborski okrug

Prezentovani rezultati projekta NeoLIFE

Podeli


U okviru kampanje zaštite životne sredine „Pogledaj oko sebe. Pokreni se“ koju sprovode Ministarstvo za evropske integracije i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, zajedno sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine, 25. juna  prezentovani su rezultati projekta NeoLIFE u Narodnom muzeju u Užicu.

Menadžerka projekta Snežana Milisavljević je istakla „da se aktivnosti na projektu sprovode u skladu sa planiranim vremenskim okvirom i da će buduće neolitsko naselje na područiju Staparske banje biti koncipirano u skladu sa iskustvom partnera iz Tuzle i najboljim primerima iz Evropske mreže arheoloških parkova na otvorenom uz korišćenje postojeće arhivske građe sa arheoloških lokaliteta Velika i Mala gradina u Staparima“. 

Šta je projekat NeoLIFE?

Projekat „Novi život neolitskog nasleđa u prepoznatim prirodnim područjima od velikog značaja – NeoLIFE“ zajedno realizuju Grad Užice, Grad Tuzla, Srednja umetnička škola Užice i Opština Milići. Projekat kofinansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020.

Izvor: Grad Užice

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×