Učitava se

Kucajte za pretragu

Užička odbrambena liga predstavila plan za izradu glavnog kraka kolektora u Turici

Užice Zlatiborski okrug

Užička odbrambena liga predstavila plan za izradu glavnog kraka kolektora u Turici

Podeli

Predstavnici Užičke odbrambene lige izneli su predlog plana za izgradnju glavnog kraka kolektora u Turici.

Taj plan se može realizovati u tri faze: prva faza se sastoji od rebalansa budžeta grada Užica za oko 13 milona dinara koliko je potrebno za postavljanje kolektora, druga faza podrazumeva sprovođenje javne nabavke, izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova. Obzirom da se radi o javnoj nabavci velike vrednosti potrebno je blagovremeno raspisati tender kako bi se ispoštovali svi zakonski rokovi ali i odabrali najbolji izvođači, u trećoj fazi bi trebalo izvesti radove.

Iz UOL smatraju da je za završetak plana za izgradnju glavnog kraka kolektora u Turici potrebno šest meseci i da se svaka faza može završiti u roku od dva meseca. Oni napominju da je ovo samo početak radova koji prethode rešavanju čitavog problema.

Oni će ovaj predlog kao i potpise preko hiljadu građana prikpljene u peticiji koja je organizovana prethodnih dana, predati Gradskoj upravi uz zahtev za prijem kod gradonačelnika.

Aleksandar Ostojić

Inače projekat za rešavanje ovog problema postoji od 2013. godine i o njemu više možete pročitati u intervjuu sa direktorom JP Užice razvoj Nikolom Maksimovićem.

O rešavanju ovog problema govorio je i gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×