Učitava se

Kucajte za pretragu

Predškolska ustanova Radost u Čajetini dobila nove prostorije

Čajetina Čajetina Zlatiborski okrug

Predškolska ustanova Radost u Čajetini dobila nove prostorije

Podeli

Radovi u Predškolskoj ustanovi Radost Čajetina privode se kraju. Predškolska ustanova je dobila 300 kvadrata novoopremljenog prostora.

U čajetinskoj opštini liste za čekanje na prijem dece u vrtiće  ne postoji i to je ono po čemu se Predškolska ustanova Radost izdvaja. Zahteva za prijem dece sve je više, naročito kada je reč o jaslenom uzrastu. Upravo zbog toga javila se i potreba za opremanjem dodatnih prostora.

-Adaptacija ovog dela predškolske ustanove započeta je prethodne godine sredstvima opštine Čajetina u iznosu od 10 miliona. U cilju završetka svih radova i privođenja nameni svih prostorija u vrtiću konkurisali smo kod Ministarstva za demografiju i populacionu politiku. Odobrena su nam sredstva u iznosu od 85% a 15% je  ponovo bilo učešće opštine, kaže Milan Koružić, saradnik na projektu.

Predškolsku ustanovu Radost u Čajetini, zajedno sa svojim izdvojenim odeljenjem na Zlatiboru, kao i  jedinicama u Krivoj Reci, Mačkatu, Šljivovici, Sirogojnu i Rožanstvu trenutno pohađa 520-oro dece. Zahvaljujući velikoj finansijskoj pomoći lokalne samouprave i nakon mesec dana trajanja radova nove prostorije su gotovo spremne za korišćenje.

-Novina je da smo ovde na spratu objekta u Čajetini renovirali ovaj prostor. Pored tri sobe i holova od ranije renoviranih ovde imamo još novih 300 kvadrata prostora. To će biti jedna soba za decu, garderobni prostor, konferencijska sala i prostor za igru dece. Nadamo se da će u najbržem mogućem periodu biti pušteno u rad, rekao je Milan Tucović, pedagog.

Tokom protekle radne godine u izdvojenom odeljenju na Zlatiboru  uložena su finansijska sredstva u sređivanje dvorišnog prostora a postoji i ideja o proširenju kapaciteta samog vrtića. U narednom periodu planirano je uređenje prizemnog prostora Predškolske ustanove Radost u Čajetini.

Izvor i foto:Zlatiborpress

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×