Učitava se

Kucajte za pretragu

Predizborna tišina od ponoći

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Čajetina Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Predizborna tišina od ponoći

Podeli

Predizborna tišina pred parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore počinje večeras u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, 21. juna u 20.00 časova.

Za vreme predizborne tišine zabranjeni su izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Tokom izborne tišine na biračkom mestu i na 50 metara od njega zabranjeno je isticanje simbola i propagandnog materijala učesnika u izborima.

Na sam dan glasanja, u nedelju 21. juna od 7.00 do 20.00 dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.

Na parlamentarnim izborima ove godine učestvovaće 21 izborna lista stranaka i koalicija koje će se boriti da pređu cenzus od tri odsto izašlih birača i osvoje poslanička mesta u Skupštini Srbije.

Pravo glasa na izborima 21. juna ima 6.583.665 građana Srbije, a glasaće se na 8.386 biračkih mesta.

Što se tiče opštine Čajetina izborna Komisija proglasila je četiri izborne liste: 1. MILAN STAMATOVIĆ – ZDRAVA SRBIJA- DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE – PARTIJA UJEDINjENIH PENZIONERA SRBIJE; 2. ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU; 3. IVICA DAČIĆ –“SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE ( SPS) “; 4. ZA KRALjEVINU SRBIJU – Aleksandar Pavlović POKRET OBNOVE KRALjEVINE SRBIJE – MONARHISTIČKI FRONT.

Na zbirnoj listi nalazi se 114 kandidata za 31 odborničko mesto u SO Čajetina, za koje pravo glasa, prema konačnom biračkom spisku, ima 12.916 punoletni građanina.

Na predstojećim parlamentarnim izborima za narodne poslanike kandidovalo se dvadeset naših sugrađana.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×