Učitava se

Kucajte za pretragu

Predavanje o gajenu voća u Arilju

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Zlatiborski okrug

Predavanje o gajenu voća u Arilju

Podeli

Prezentacija projekta Unapređenje tehnologije gajenja, konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje jagodastih vrsta voćaka kao i mogućnost dodavanja vrednosti proizvodu kroz preradu koji realizuje Institut za voćarstvo, Čačak u suorganizaciji sa Opštom zemljoradničkom zadrugom Agro eko voće Arilje i Prvom složenom zemljoradničkom zadrugom Naši voćari, a finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstava i vodoprivrede Republike Srbije, održaće se sutra u prostorijama Opšte zemljoradničke zadruge Agro eko voće Arilje u Arilju, sa početkom u 11 sati.

Predavanja će biti iz oblasti tehnologije gajenja i zaštite jagodastih vrsta voćaka, kao i mogućnost prerade njihovih plodova u cilju poboljšanja nutritivne vrednosti i dobijanja proizvoda sa dodatnom vrednošću.

U okviru edukcije održaće se četiri predavanja: Tehnologija gajenja jagode – predavač dr Jelena Tomić, Tehnologija gajenja ribizle – predavač dr Svetlana M. Paunović, Ishrana jagodastih vrsta voćaka – predavač dr Mira Milinković, Prerada voća – predavač dr Olga Mitrović

Nakon predavanja biće održana diskusija o značaju gajenja jagode i ribizle, pravilnom zasnivanju zasada i primeni savremenih agro i pomotehničkih mera koje imaju za cilj unapređenje kvaliteta plodova, a time i konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje, kao i dodavanja vrednosti proizvodu kroz preradu. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju predavanjima.

Izvor i foto: Morava info

Radio Luna/M.P.

1 Komentara

  1. use this link 16/09/2019

    I just want to mention I’m very new to weblog and actually loved this blog site. Very likely I’m planning to bookmark your site . You surely have terrific writings. Thanks a bunch for sharing with us your blog.

    Одговори

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×