Učitava se

Kucajte za pretragu

Pomozimo pametnoj deci SMS na 4334

Užice Zlatiborski okrug

Pomozimo pametnoj deci SMS na 4334

Podeli

Danas je počela velika humanitarna akcija za odlazak troje učenika i nastavnika na Svetsko prvenstvo iz edukativne robotike koje će se u decembru održati u Šangaju. Humanitarnu akciju je pokrenula fondacija Zajedno za mlade -prof.dr Danica Grujičić. Oni su obezbedili delove robota za učenike, a uz pomoć donatora obezbediće i novac za troškove putovanja i smeštaja tokom takmičenja u Kini.

-Naša pamet je osvojila prvo mesto iz robotike u Srbiji i skupljamo novac da ih pošaljemo na Svetsko takmičenje u Šangaj gde će biti 10 hiljada učesnika. Važno je da učestvuju, nije važno koje će mesto zauzeti jer oni će pokazati svoje znanje. Zato pozivam sve ljude dobre volje da nam pomognu da skupimo taj novac da ih pošaljemo tamo gde oni zaslužuju da budu. Nadam se da će mnogo toga naučiti, doći sa lepim utiscima i da će sav svoj talent poklanjati ovoj zemlji. A onda nekim novim mladim ljudima koji će konstruisati robote i koji će biti u stanju da rade ovo što rade i oni, rekla je prof.dr Danica Grujičić.

Danica Grujičić

Ovo je prva akcija koju fondacija Zajedno za mlade -prof.dr Danica Grujičić realizuje na teritoriji Zlatiborskog okruga. 

-Ovo je i prva akcija u Užicu ali nije jedina, jer već u narednim nedeljama želimo da pomognemo sa sportskom opremom jedan omladinski klub koji je na teritoriji grada, ali i da sa drugim donatorima pomognemo obnovu jedne seoske škole, rekao je Radovan Novaković, regionalni direktor Fondacije Zajedno za mlade.

Radovan Novaković

U ovoj akciji za užičke učenike svi koji žele da pomognu mogu to učiniti slanjem SMS poruke na broj 4334, koji važi za sve mreže, a cena poruke je 100 dinara.

Prof.dr Danica Grujičić odgovarala je i na pitanja mladih o natalitetu, debeogradizaciji, kako stariji da im pomognu da se ostvare i formiraju svoje porodice, o zavisnosti i opasnostima narkomanije…

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×