Učitava se

Kucajte za pretragu

Pomene u Srbiji moraju da se ostvare na izborima, a ne na ulici

Čajetina Srbija i region Užice Zlatiborski okrug

Pomene u Srbiji moraju da se ostvare na izborima, a ne na ulici

Podeli

Tekst i foto: N.K.

Milan Stamatović, lider Zdrave Srbije (ZS) i predsednik opštine Čajetina, rekao je da je ta stranka i dalje članica Saveza za Srbiju (SzS) i demantovao informacije o tome da razgovara sa Aleksandrom Šapićem, predsednikom SPAS-a, i Milošem Jovanovićem, predsednikom DSS-a, o osnivanju novog opozicionog bloka desnice.

„Ako u SzS odluče da im nisam potreban, mogu da me isključe“, kazao je i dodao da se sa predstavnicima Saveza dugo nije čuo. On je objasnio da se „pasivizirao i da se nije se pojavljivao u javnosti i na protestima „1 od 5 miliona“, zbog smtrnog slučaja u porodici, obaveza na poslu i registracije stranke ali i zbog, kako je rekao, „procene ljudi koji vode SzS o tome koliko on vredi“. 

„Savez, u kome veću ulogu imaju Vuk Jeremić, Boško Obradović, Borko Stefanović, procenio je da ja toliko vredim i da u toj meri treba da se pojavljujem na protestima i u popularizaciji SzS, a ja sam se ponašao u skladu sa tim. Moj cilj je da ojačam ZS za šta nisam koristio SzS, kao što to čine lideri ostalih stranaka“, kazao je Stamatović.

„Moja pozicija je potpuno drugačija od lidera SzS koji ne učestvuju u lokalnoj vlasti i oni mogu da priušte sebi da rade to što rade, ali ne i ja, jer kao predsednik opštine imam mnoštvo obaveza“, kazao je Stamatović i izrazio neslaganje sa načinima političke borbe SzS:

„Promene u Srbiji moraju da se ostvare na izborima, a ne na ulici. Ako bih kao predsednik opštine upadao u institucije, onda mogu da očekujem od drugih, koji se ne slažu sa mnom, da upadaju u čajetinsku opštinu“.

On je odbacio i optužbe da je „spustio loptu“ i da ne napada naprednjake pošto je, navodno, sa njima uspostavio saradnju kako bi za Čajetinu od državnih organa isposlovao dozvolu za završetak panoramske žičare – gondole na Zlatiboru. Odbacio je i špekulaciju o tome da bi gondolu, krajem ovog leta, trebalo da pusti u rad Aleksandar Vučić. 

„To nije tačno. Nema razloga da se s njima nešto dogovaram,  da im se dodvoravam ili da pravim bilo kakve ustupke, a dozvola za gradnju pripada Čajetini po zakonu i vlast mora da je izda“, kazao je naš sagovornik.

Dodavši da „Vučića niko nije zvao da pusti u rad gondolu i da o toj ideji u opštinskom rukovodstvu niko ne razmišlja“, on je objasnio da će ta lokalna samouprava pozvati predstavnike svih državnih institucija kao što je to učinila i  pre četiri godine, prilikom postavljanja kamena-temeljca, kada se niko od njih nije  odazvao pozivu.

„I ovoga puta, uljudno ćemo ih pozvati, a oni će da odluče da li će da dođu i da objasne građanima zašto su njihovi ministri i službe opstruisali naš projekat ili će nas ponovo bojkotovati“, poručio je Stamatović.

O osnivanju bloka desnice

Za informacije o tome da pregovara sa Šapićem i Jovanovićem o osnivanju novog opozicionog bloka desnice, Stamatović je rekao da su „netačne“ i dodao da je  sa obojicom prijatelj i da se susreće sa njima, ali da o tome, izičit je, nije bilo razgovora.

1 Komentara

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×