Učitava se

Kucajte za pretragu

Počinje sanacija hidrantske mreže u poslovnoj zoni Kokin Brod

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Počinje sanacija hidrantske mreže u poslovnoj zoni Kokin Brod

Podeli

Kompletna sanacija spoljne hidrantske mreže u poslovnoj zoni u Kokinom Brodu započeće ovih dana. Radovi će trajati dva meseca, a projekat finansiraju Ministarstvo privrede i Opština Nova Varoš sredstvima od preko 18 miliona dinara.

Poslovna zona prostire se na oko 24 hiljada kvadrata i u okviru nje trenutno posluju dva pravna subjekta koja zapošljavaju preko stotinu radnika. Rekonstrukcijom hidrantske mreže stvoriće se uslovi za potpisivanje još najmanje dva ugovora lokalne samouprave sa zainteresovanim kompanijama odnosno otvaranje novih radnih mesta.

-Cilj je da industijsku zonu u Kokinom Brodu kompletno opremimo i potencijalnim investitorima omogućimo svu potrebnu infastrukturu i elementarne uslove za rad i proizvodnju – vodu, struju, protiv-požarnu zaštitu, što do sada nismo imali, kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević i najavljuje da radovi na hidrantskoj mreži, između ostalog, podrazumevaju i spuštanje u zemlju tri specijalizovane cisterne sa ukupnim kapacitetom od oko 225 hiljada litara vode.

U lokalnoj samoupravi kažu da je modernizacija poslovne zone na prostoru nekadašnje Inove na spisku prioritetnih projekata i uslov za dolazak novih ulagača.

Radove izvodi Stabil pro.

Izvor i foto:Varoske.net

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×