Učitava se

Kucajte za pretragu

Počinje rekonstrukcija mosta Skelani: Umesto 450 km, roba će putovati samo 450 metara

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Zlatiborski okrug

Počinje rekonstrukcija mosta Skelani: Umesto 450 km, roba će putovati samo 450 metara

Podeli

Bajina Bašta – Granicu između Srbije i Bosne i Hercegovine u Skelanima i dalje ne prelazi nijedno teretno vozilo, tako da brojni prevoznici umesto da svoju robu lakše i brže prevezu putujući dva kilometra, voze najmanje 400 kilometara kroz celu Srbiju kako bi stigli na granični prelaz u Loznicu ili Mali Zvornik. Ove muke trebalo bi da budu gotove sledeće godine.

“Vlada RS izdvojila je 365 miliona dinara za rekonstrukciju mosta, jer zbog lošeg stanja u kom se nalazi saobraćaj nije dozvoljen za teretni saobraćaj. Sledeće godine se kreće sa radovima, a nakon toga 2021. godine biće urađen i integrisani granični prelaz sa naše strane što će doprineti nesmetanom protoku robe na ovom prelazu”, rekao je za RINU, Mladen Lukić, narodni poslanik iz Bajine Bašte.

I dalje se čeka „Bratoljub“

Podsetimo, most „Bratoljub“ na Drini koji se nalazi između Ljubovije i Bratunca završen je pre dve godine. Međutim, do danas most i dalje čeka svoju funkciju. Republika Srbija ispunila je sve ugovorom predviđene obaveze dok Bosna i Hercegovina još uvek nije započela izgradnju zajedničkog graničnog prelaza i carinskog terminala. Važnost novoizgrađenost mosta od neprocenljivog je značaja budući da svakodnevno najmanje pet hiljada ljudi prelazi sa jedne na drugu stranu reke Drine.

Izvor: Rina/Radio Luna

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×