Učitava se

Kucajte za pretragu

Počela izgradnja auto-puta od Preljine do Požege

Srbija i region Zlatiborski okrug

Počela izgradnja auto-puta od Preljine do Požege

Podeli

Od Čačka do Požege za 10 minuta! Tako će biti za tri godine kada se završi deonica auto-puta Preljina-Požega, dugačka 30,9 kilometara

Izvor B92/Foto:Tanjug/Rade Prelić

Radovi na izgradnji ovog zahtevnog dela Koridora 11 počeli su danas. Izvođač je kineska kompanija CCCC (Čajna komjunikejšens end konstrakšen kompani), a rok za izvođenje radova je 36 meseci.

Vrednost radova je 450 miliona evra. Skoro trećinu trase na budućem auto-putu od Preljine do Požege činiće mostovi i tuneli: tri tunela, 35 mostova, 11 nadvožnjaka i tri petlje.

Tri tunela

Auto-put Preljina–Požega je podeljen na tri manje deonice. Od Preljine do Prijevora duž reke Čemernice i malim delom pored Zapadne Morave, u dužini do 8,27 kilometara. Zatim od Prijevora do Lučana bi trebalo uraditi 15,51 kilometar i izgraditi 20 mostova koji će biti duži od tri kilometra. Projektovana je i izgradnja tunela „Laz“ od 1.750 metara. Treća poddeonica, od Lučana do Požege, protezaće se na sedam kilometara i na njoj bi trebalo da budu izgrađena tri mosta, tunel dug 2.040 metara, petlja u Lučanima i most preko reke Bjelice.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×