Učitava se

Kucajte za pretragu

Počela druga faza rekonstrukcije zelene pijace u Užicu

Užice Zlatiborski okrug

Počela druga faza rekonstrukcije zelene pijace u Užicu

Podeli

Zavšena je izgradnja upravne zgrade na zelenom pijacu i započeta izgradnja zgrade u kojoj će biti lokali za izdavanje. Novi objekat će imati oko 600 kvadrata, vrednost radova je 38 miliona dinara, a rok za završetak je početakom januara.

Direktorka Bioktoša Mirjana Radivojčević je podsetila da je ovo preduzeće jedno od najstarijih u Užicu i da je osnovano 1948. godine.

-Uspeli smo da svojim sredstvima uz pomoć grada sagradimo ovu zgradu i obezbedimo prostor za upravu JKP Bioktoš. Do sada smo bili po barakama, po različitim iznajmljenim prostorima i ovo je prvi put za sedamdeset godina da ćemo imati svoju poslovnu zgradu i prostor za rad. Uprava će biti useljena nakon tehničkog prijema i izdavanja upotrebne dozvole, što se očekuje do kraja ovog meseca, navela je Radivojčević.

Mirjana Radivojčević

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da  će JKP Bioktoš u rekonstrukciju zelene pijace uložiti ukupno milion evra, a završetak svih radova se očekuje početkom idućeg leta kada će Užice dobiti jednu od najlepših i najmoderniojih pijaca u Srbiji sa 59 novih lokala.

-Vrednost radova u prvoj fazi bila je 45,5 miliona dinara. Danas krećemo sa radovima u drugoj fazi i gradnju zgrade vrednosti 38,4 miliona slične veličine sa 41 lokalom za izdavanje. Izgrađene lokale planiramo da ponudimo na korišćenje ljudima iz zanatskog dela pijace, jer je na ovom mestu predviđena gradnja fast garaže, kao i prodavcima sa robne pijace Međaj, naveo je Petković.

On je dodao da je toku izrada projekta za pokrivanje pijace što je predviđeno u trećoj fazi rekonstrukcije u koju će sa asfaltiranjem biti uloženo 24 miliona dinara. 

-Želim posebno da istaknem da je JKP Bioktoš svojim sredstvima finansirao ovu značajnu investiciju, a o njenoj veličini govori i iznos od 110 miliona dinara, rekao je Petković.

Tihomir Petković

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×