Učitava se

Kucajte za pretragu

Ovo je jedna od najopterećenijih deonica na putu ka Crnoj Gori: Na Beloj Zemlji kod Užica trenutno radi 100 radnika

Zlatiborski okrug

Ovo je jedna od najopterećenijih deonica na putu ka Crnoj Gori: Na Beloj Zemlji kod Užica trenutno radi 100 radnika

Podeli

Užice  – Nakon završetka vanrednog stanja radnici su zauzeli svoja mesta na gradilištima. Tako je i sa gradilištem na putu od Užica ka Sušici gde je u toku potpuna rekonstrukcija kolovoza u dužini od 15 kilometara, izgradnja novih trotoara, rigola, stabilizacija kosina i sanacija tunela.

„Osim rekonstrukcije magistralnog puta u prethodne tri godine Užice je od Puteva Srbije dobilo oko 3 miliona evra za projekte rehabilitacije putnih pravaca u gradskom području. Do sada su urađene ulice Miloša Obrenovića, Banjička, Kralja Petra I, Beogradska, Radnička, Pekarska, takođe u dogovoru sa Putevima Srbije urađena je rekonstrukcija Ložioničkog mosta i dva kružna toka, a očekujemo da će ova saradnja biti nastavljena i ubuduće“, naveo je Maksimović.

Tehnički direktor užičkih Puteva Slobodan Božović rekao je da je deonica Užice -Bela Zemlja jedna od najopterećenijih deonica na celom magistralnom putu od Beograda preko Čačka ka Crnogorskoj granici.

„Putevi Užice su ugovorili 15,24 km, od toga je 8 km potpuno završeno i predato na upotrebu. Sada smo trenutno u fazi izvođenja završnog sloja na 2,2 km čime bi završili dve trećine celokupne deonice i to se očekuje krajem sledeće sedmice. Trenutno je na ovom gradilištu zaposleno oko 100 radnika, mašinista, vozača, podizvođača“, izjavio je Božović.

 U planu  je da se preopterećeni put što pre završi da bi bilo lakše i bezbednije putovanje svim građanima i prolaznicima.

„Imamo dinamiku izvođenja radova koju moramo da poštujemo i koja diktira saobraćajne gužve, pa i ovom prilikom molim građane da imaju strpljenja, da razumeju naš posao, nije lako raditi kad su gužve“ istakao je Božović.

RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×