Učitava se

Kucajte za pretragu

Otvoren Kulturni centar na Zlatiboru

Čajetina Čajetina Zlatiborski okrug

Otvoren Kulturni centar na Zlatiboru

Podeli

Novi Kulturni centar na Zlatiboru su danas otvorili Ministar trgovine ,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Savremeni multifunkcionalni objekat ima površinu 1.925 kvadrata i raspolaže sa nizom sala i sadržaja potrebnih turističkom Zlatiboru: scenom za pozorišne predstave i bioskopske projekcije kapaciteta 300 mesta, galerijom, bibliotekom, konferencijskim  salama, medija centrom, kancelarijama za administraciju i drugim prostorima. Pored pomenutih sadržaja, u objektu postoji i deo smeštajnih kapaciteta, a objekat je prilagođen i osobama sa invaliditetom.

Ukupna vrednost projekta je 227 miliona dinara, od čega je Ministarstvo uložilo 45 miliona dinara, a 182 miliona dinara su uložena sredstva Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Gradnja Kulturnog centra je počela u septembru 2016. godine kada su,označavajući početak radova,beton u temelje budućeg objekta zajedno položili ministar trgovine,turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i zamenik predsednika opštine Arsen Đurić.

U narednom period, na prostoru pored Kulturnog centra u planu je i gradnja zavičajnog muzeja Konak.

Radio Luna/M.P.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×