Učitava se

Kucajte za pretragu

Otvoren javni poziv za podršku MMSP u procesu digitalizacije

Zlatiborski okrug

Otvoren javni poziv za podršku MMSP u procesu digitalizacije

Podeli

Кontinuirana primena digitalnih alata i efikasan proces digitalne transformacije ključ su uspešnog poslovanja malih i srednjih preduzeća i jačanja konkurentnosti na globalnom tržištu. Prepoznajući značaj ovog procesa Privredna komora Srbije osnovala je Centar za digitalnu transformaciju  kao instrument podrške malim i srednjim privrednim društvima u procesu digitalne transformacije poslovanja.

Digitalna transformacija je odlična prilika za mala i srednja preduzeća da ranim usvajanjem digitalnih tehnologija uvedu inovativne poslovne modele, značajno unaprede radne procese i stvore nove proizvode koji će im obezbediti brzi rast, konkurentnu prednost i osvajanje novih tržišta.To ne znači nužno uvođenje novog softvera i hardvera već je to promena svesti o načinu poslovanja. Izradu i implementaciju digitalne strategije sufinansira RAS do 50 odsto ukupnih troškova, maksimalno do 600.000 dinara.

Centar za digitalnu transformaciju PKS ima otvoren javni poziv za podršku malim i srednjim preduzećima. Proces transformacije zahteva strateški pristup, kako u analizi postojećeg stanja, tako i u planiranju budućih poslovnih aktivnosti. Jedan od klјučnih preduslova za uspeh i postizanje punog efekta digitalne transformacije je uvođenje novih poslovnih modela i principa poslovanja zasnovanih na dostupnim digitalnim alatima.

Izabrane kompanije imaće mogućnost da dobiju besplatne ekspertske analize od sertifikovanih konsultanata, koje definišu klјučne oblasti koje treba unaprediti. Sledeći korak je razvoj i implementacija digitalne strategije sa cilјem povećanja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća kroz podizanje poslovnih procesa, ponude proizvoda i usluga, komunikacije sa potencijalnim i aktuelnim kupcima, efikasnije planiranje finansiranja, podizanje profitabilnosti, marketinških i promotivnih aktivnosti.

U okviru Centra do sada je edukovano i sertifikovano 45 konsultanata u oblasti poslovnih modela i procesa, E-trgovine, E-marketinga i društvenih mreža, IT zaštite i bezbednosti podataka u skladu sa GDPR uredbom.Za manje od godinu dana postajanja Centra za digitalnu transformaciju, kroz program centra je prošlo oko 100 preduzeća a prve implementacije očekuju se ovih dana kao rezultat svega što je razvijano kroz proces ekspertske analize i digitalne strategije.

Kompanije zainteresovane za učešće u programu prijavlјuju se preko linka i popunjavaju onlajn  upitnik o trenutnom stanju digitalizacije, a dobijeni podaci biće polazna tačka konsultantima tačku za izradu Ekspertske analize.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×