Učitava se

Kucajte za pretragu

Orkestar Ivana Jovanovića najbolji na zlatiborskom Saboru trubača

Čajetina Čajetina Slobodno vreme Zlatiborski okrug

Orkestar Ivana Jovanovića najbolji na zlatiborskom Saboru trubača

Podeli

Orkestar Ivana Jovanovića iz Užica proglašen je za najbolji orkestar 46. Sabora trubača na Zlatiboru, a po oceni stručnog žirija za finalno takmičenje 59. Sabora trubača u Guči koje će se održati  od 8. do 11.avgusta, direktno su se plasirala četiri orkestra. Ova tradicionalna manifestacija, koju organizuje Sportski centar Čajetina, a pod pokroviteljstvom Opštine, predstavlja jedinstvenu i vrhunsku smotru trubačkih orkestara, koja je i ove godine okupila veliki broj ljubitelja zvuka trube.

Ove godine takmičili su se orkestar Ivana Jovanovića iz Užica , orkestar  Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte , orkestar Igora Mitrića iz Sirogojna  i Beogradski trubački orkestar iz Beograda i Branislava Ostojića iz Užica.

  U revijalnom delu nastupili su orkestar Braće Ilić i orkestar Maje Ilić iz Požege koji su privukli i najveću pažnju kod posetilaca Sabora jer su upitanju dva  trubačka orkestra, jedan vode braća Lazar i Stefan, a drugi sestre bliznakinje Marija i Maja iz porodice Ilić.

Članovi stručnog žirija 46.Sabora trubača zapadne Srbije-predtakmičenje za Guču su: gospodin Dragoslav Stanisavljević, prvi trubač Big benda RTS-a iz Beograda, gospodin Marko Đorđević ,prvi solista Big benda RTS-a i gospođa Gordana Gogić,etnomuzikolog iz Beograda.

Prema njihovoj oceni, najbolji bubnjar Sabora Marko Kostić iz Beogradskog trubačkog orkestra najbolji basista je Vujadin Lazarević iz okrestra Marka Gligorijevića a najbolji tenorista je Goran Popović iz okrestra Marka Gligorijevića.

Najbolje je  odsvirao pesmu orkestar Igora Mitrića iz Sirogojna ,a najbolje je odsvirao kolo Beogradski trubački orkestar iz Beograda.

Nagradu Zlatni bor za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Ivana Jovanovića. Najbolji trubač ovogodišnjeg sabora –Memorijalna nagrada Mićo Petrović prema oceni stručnog žirija pripala Marku Gligorijeviću iz Bajine Bašte, a prema oceni žirija publike i novinara titula najboljeg trubača pripala je Ivanu Jovanoviću.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×