Učitava se

Kucajte za pretragu

Ona predstavlja ponos Srbije u atletici: Jana Dragutinović okitila se zlatom na Balkanskom prvenstvu u skoku u dalj

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Sport Zlatiborski okrug

Ona predstavlja ponos Srbije u atletici: Jana Dragutinović okitila se zlatom na Balkanskom prvenstvu u skoku u dalj

Podeli

Priboj – Mlada atletičarka Priboja, članica AK „FAP”-a, Jana Dragutinović, u dresu reprezentacije Srbije, postala je najbolja juniorka Balkana u skoku u dalj, dok je u troskoku zauzela treće mesto.

Naime na Balkanijadi za starije juniore i juniorke, koja je održana u Turskoj, u Istanbulu, 12-13.septembra 2020. Jana Dragutinović je u skoku u dalj, sa daljinom od 6,01 metara osvojila zlatnu medalju, dok je u troskoku osvojila bronzanu medalju sa daljinom od 12,52 metara.

Iako još mlađa juniorka, rođena je 2003, Jana Dragutinović se već svrstala u red najboljih skakačica Srbije, jer je već među deset srpskih devojaka, koje su i skoku u dalj premašile daljinu od šest metara. U obe discipline Jana je ostvarila i lične rekorde, u skoku u dalj čak za 22 centimetra, a u troskoku za 13.

Jani je ovo drugo učešće na Balkanijadi, postala je stalni član juniorske selekcije Srbije, a nedavno je nastupila i u seniorskoj reprezentaciji naše zemlje u Novom Pazaru, gde je, konkurenciji starijih i iskusnijih atletičarki, zauzela odlično, treće mesto.

Jana Dragutinović je prvak Srbije za prošlu godinu u obe discipline, i za mlađe i za starije juniorke, što se realno očekuje da ponovi i na predstojećem prvenstvu Srbije za mlađe juniorke, krajem septembra u Sremskoj Mitrovici.

Zbog pandemije koronavirusa, ove godine, izostalo je učešće na Evropskom prvenstvu u Italiji, za koje je imala normu, i gde se svakako, shodno dosadašnjim rezultatima, očekivao dobar plasman ali i medalja.

Naredne godine Janu Dragutinović očekuje Svetsko prvenstvo u juniorskoj konkurenciji, za koje su norme blizu trenutnih rezultata ovog dragulja pribojske, ali i srpske kraljice sportova – 6.15 metara u skoku u dalj i 12,90 metara u troskoku.

Jana Dragutinović je odlična učenica pribojske Gimnazije, i zvanično je najbolja sportistkinja Priboja za 2019. godinu.


RINA

 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×