Učitava se

Kucajte za pretragu

Odbornici vlasti prekinuli „odbranu“ užičke skupštine

Užice Zlatiborski okrug

Odbornici vlasti prekinuli „odbranu“ užičke skupštine

Podeli

Iako u gradu nije bilo incidenata, naprednjaci tvrde da su „uspeli da zaštite skupštinu od rušilački nastrojenih pristalica tzv. „Saveza za Srbiju“

N.Kovačević/ Danas/Foto:N.Kovačević

Odbornici vladajuće kolicije u Užicu (SNS, SPS i PUPS), koji su u petak popodne zaposeli užičku skupštinu kako bi je, navodno, odbranili od upada i nasilja predstavnika Saveza za Srbiju, danas su izašli iz lokalnog parlamenta.  

„Odlučili smo da prekinemo svoj boravak u Gradskoj kući, jer smo ostvarili cilj da zaštitimo gradsku skupštinu od rušilački nastrojenih pristalica tzv. Saveza za Srbiju“, navedeno je u saopštenju odbornika SNS u užičkoj skupštini.

„Potvrda opravdanosti našeg postupka je to što se na jučerašnjem protestu (opozicije u Beogradu, prim.autora) mogao čuti samo govor mržnje, usmeren ka nama i našem nastojanju da se ponašamo razumno, odgovorno, ali i da ne dozvolimo da tajkuni, fašisti i huligani vode glavnu reč u državi“, dodaje se u saopštenju.  

Na kraju poručuju da su „spremni da, ukoliko bude neophodno, ponovo stanu u odbranu državnih institucija i da svojim fizičkim prisustvom u njima sačuvaju mir i stabilnost“.

Iako u Užicu, tokom prethodnih 12 protesta „1 od 5 miliona“, nije bilo incidenata, odbornici vladajuće koalicije su, tokom sinhronizovane akcije u mnogim mestima u Srbiji, ušli u užičku skupštinu u petak popodne, kako bi je, objasnili su, „zaštitili od nasilja koje sprovodi i propagira tzv. Savez za Srbiju“.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×