Učitava se

Kucajte za pretragu

O biomasi i u Čajetini

Čajetina Čajetina uPoMoc Zlatiborski okrug

O biomasi i u Čajetini

Podeli

Održivo korišćenje biomase na lokalnom nivou, bila je tema juče održanog obrazovnog seminara za Zeleni savet Opštine Čajetina.

U težnji da članovi Zelenog saveta disksuijama i inicijativama podstaknu veće korišćenje biomase ili sprovođenje mera energetske efikansosti na objektima, na seminaru se govorilo o razvojnim planovima Evropske unije, strateškim pravcima za unapređenje korišćenja biomase u Srbiji, o biomasi u javnom sektoru i u domaćinstvima, ali i o mogućnositma unaprđeenja stanja na lokalnom nivou, pa i u opštini Čajetina.

Video
http://www.zlatiborpress.rs/obrazovni-seminar-za-zeleni-savet-opstine-cajetina-video/

Podsetimo, skoro sve opštine u Zlatiborskom okrugu teže da fosilna goriva zamene obnovljivim izvorima energije, biomasom, u sistemima daljinskog grejanja. U tom poduhvatu je najdalje odmakao Priboj.

Seminar u čajetinskoj biblioteci je održan u sklopu projekta Promocija održivog korišćenja bioenergije i alata i instrumenata energetske efikasnosti u zgradarstvu u Zlatiborskoj oblasti. BioEn projekat sprovodi Regionalna razvojna agencija Zlatibor, uz podršku Vlade Savezne Republike Nemačke, posredstvom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

http://www.radioluna.rs/category/istrazujemo/bioen/
http://www.rrazlatibor.co.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=2395%3Abioen-&Itemid=90

Izvor Radio Luna/ Zlatiborpress

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×