Učitava se

Kucajte za pretragu

Novi način grejanja u školama u Karanu i Gostinici i u vrtiću Poletarac

Užice Zlatiborski okrug

Novi način grejanja u školama u Karanu i Gostinici i u vrtiću Poletarac

Podeli

Obuka, o energetskoj efikasnosti u školama i predškolskim ustanovama, za domare održava se danas u Užicu.

Predavač Privredne komore Srbije Miloš Matović rekao je da je najbtinije da se promene navike svih zaposlenih u školama u oblasti uštede energije. Nešto na šta treba obratiti pažnju je pravilno provetravanje prostorija kao i gasenje uređaja kada se oni ne koriste.

Obuka se sprovodi u okviru treće komponente projekta energetske efikasnosti upravljanja energijom u Srbiji koja se sprovodi u četiri lokalne samouprave.

-Projekat traje od 2015. godine ali se zbog problema donatora malo odužio. U toku je izrada dokumentacije za komponentu dva, odnosno investiciono ulaganje. Objekti u koje će biti ulagano su osnovne škole Nada Matić, matična škola i izdvojeno odelenje u Gostinici, Aleksa Dejović u Krvavcima, Miodrag Milovanović Lune u Karanu i predškolska ustanova vrtić Poletarac. Vršiće se zamena stolarije i termoizolacija. U Gostinci i Karanu kotlarnice će koristiti biomasu kao gorivo dok će predškolska ustanova Poletarac preći na gas, rekla je Dunja Đenjić član gradskog veća grada Užica.

 Projekat se sprovodi uz pomoć Ministarstva rudarstva i energetike vlade republike Srbije i državnog sekretarijata za ekonomske poslove Švajcarske. Vrednost projekta je oko dva miliona švajcarskih franaka.

Radio Luna/M.P.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×