Učitava se

Kucajte za pretragu

Nova vozila za vatrogasce i u Užicu

Užice Zlatiborski okrug

Nova vozila za vatrogasce i u Užicu

Podeli

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da jača kapacitete Sektora za vanredne situacije daljom nabavkom novih vozila i opreme i povećanjem broja vatrogasaca-spasilaca, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Danas/Fonet /Foto: YouTube

On je, posle zajedničke vežbe Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd i Vatrogasno-dobrovoljačkog društva „Matica“, istakao da će 12 novih vatrogasnih vozila biti raspoređeno u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici, Smederevu, Zaječaru, Užicu, Jagodini, Kraljevu, Požarevcu i Prokuplju, navodi se u saopštenju MUP.

Vatrogasno-spasilačkim jedinicama u Srbiji do sada su isporučena ukupno 33 vatrogasna vozila marke MAZ, koja su pogodna za gašenje požara u ruralnim i šumovitim predelima.

Stefanović je najavio da će još 25 vatrogasnih vozila MAN i 17 navalnih vozila KAMAZ, biti isporučena do kraja ove godine, a manji deo u januaru 2020.

Plan je da se nabavi i jedan broj polovnih vozila iz zemalja Evropske unije, koja su u odličnom stanju, a koja će zameniti vozila od kojih su neka proizvedena šezdesetih godina prošlog veka.

„Neka od starih vozila, koja Sektoru za vanredne situacije nisu više potrebna, MUP će donirati dobrovoljnim vatrogasnim društvima, kako bi ojačali i njihove kapacitete“, izjavio je Stefanović, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×