Učitava se

Kucajte za pretragu

Nova Varoš dodeljuje podsticajna sredstva namenjena poljoprivredi

Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Zlatiborski okrug

Nova Varoš dodeljuje podsticajna sredstva namenjena poljoprivredi

Podeli

Opština Nova Varoš je raspisala Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi.

Konkurs je raspisan za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, namenjenih poljoprivredi za 2019.godinu u ukupnom iznosu od 5.000.000,00 dinara, i to za nabavku priplodnih grla mlečnih rasa, goveda, ovaca i koza kao i mašina i oprema u poljoprivrednoj proizvodnji, za zaštitu bilja,dopunsku obradu zemljišta,đubrenje,setvu, skidanje useva,navodnjavanje,pripremu stočne hrane, opreme za mužu,pripremu stočne hrane,opreme za fiksne ograde, opreme za podizanje plastenika , mašna za zaštitu bilja, nabavke pčelinjih društava,opreme za pčelarstvo. Registrovano poljoprivredno gazdinstvo može na jednom zahtevu konkurisati sa više različitih investicija, ali da ukupan iznos subvencije ne može biti veći od 100 hiljada dinara.

Konkurs je raspisan i za dodelu podsticajnih sredstava za ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti , dodavanja vrednosti kroz preradu i uvođenja sertofikacije sistema bezbednosti i kvaliteta hrane , organskih proizvoda i proizvoda sa oznakom geografskog porekla u iznosu od 1.000.000.00 dinara.

Registrovano poljoprivredno gazdinstvo može na jednom zahtevu konkurisati sa više različitih investicija, ali da ukupan iznos subvencije od strane lokalne samouprave ne može biti veći od 100.000,oo dinara. Maksimalan iznos povraćaja za nabavku junica i krava starosti do 5 godina je 60.000,00 dinara, a za nabavku ovaca 10.000,00 dinara po grlu.

Konkurs traje do 23. jula.

Izvor i foto:GZS

Radio Luna/M.P.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×