Učitava se

Kucajte za pretragu

Niko neće požešku Budimku

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Zlatiborski okrug

Niko neće požešku Budimku

Podeli

Ponovljeno javno nadmetanje za prodaju požeške Budimke koje je bilo zakazano za 10. septembar, neće ni biti održano. Kao i slučaju prve prodaje, koja je trebalo da se održi 11. juna, niko od potencijalnih kupaca nije se prijavio i uplatio garantni depozit. 

Prodaja preduzeća i ovoga puta bila je oglašena u dva dela, s tim što je počenta cena fabričkog kompleksa sa pratećim parcelama u Požegi bila 372,3 miliona dinara, a farma za tov junadi u Zdravčićima 29,2 miliona dinara. Ni snižena cena, ni proizvodni potencijali i brend Budimke, kao i činjenica da je preduzeće u kome je proizvodnja ugašena pre četiri godine posle bankrotstva oslobođeno svih dugova, nije privukla kompanije koje se su se dugo vremena unazad ozbiljno figurirale kao budući vlasnici.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika saopštila je da će o narednim koracima – načinima i rokovima prodaje biti odlučeno u narednom periodu u dugovoru sa Odborom poverilaca i razlučnim poveriocima.

 Ukoliko neko od zainteresovanih kupaca bude ponudio kupovinu metodom neposredne pogodbe, kažu u Agenciji, postoji mogućnost da Budimka bude prodata na taj način.

 

Izvor i foto:Ozonpress

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×