Učitava se

Kucajte za pretragu

Nikitović: Užičani su se poželeli dobrog fudbala i pobeda, mi ćemo im to podariti

Sport Sport Užice Zlatiborski okrug

Nikitović: Užičani su se poželeli dobrog fudbala i pobeda, mi ćemo im to podariti

Podeli

Fudbaleri Slobode iz Užice su završili pripreme za početak nove sezone u kojoj se zbog finansijskih problema takmiče u četvrtom fudbalskom rangu. Nakon upisane pobede u Kupu Srbije protiv ekipa Sevojna, u subotu ih očekuje utakmica prvog kola Zapadno-Moravske zone protiv ekipe Poleta. Kako su protekle pripreme, kakve su ambicije kluba i ko su najveći konkurenti u prvenstvu pričali smo sa trenerom GFK Sloboda Jovanom Nikitovićem.

Kako ste zadovoljnim urađenim na pripremama i kako se ekipa ponašala?

Ekipa je dosta mlada, ima dosta mladih igrača i igrača koji nisu odigrali dovoljan broj utakmica ili su tek izašli iz povreda. Mnogi od njih nisu navikli na ovakav ritam treninga i ovoliki broj treninga jer se ovde radi kao da smo u rangu iznad. U ekipi ima i dosta omladinaca i nekoliko kadeta koji će, po mom mišljenju, uz dobar rad biti oslonci Slobode u narednom periodu. Zadovoljan sam kako momci rade, kako se ponašaju i mislim da su igrači svesni koliko nam rada i truda treba da bi mogli da se nosimo sa ostalim ekipama.

Kakvi su uslovi za rad?

Uslovi rada su odlični. Koristimo stadion u Krčagovu, koji je maksimalno uređen kao i teretanu u hali Veliki park. Infrastruktura na našem stadionu je na nivou superligaškog takmičenja.

Koje su ambicije kluba u ovoj sezoni?

Ambicija je osvajanje prvog mesta i prelazak u viši rang takmičenja. Svi treba da iskoristimo ime Slobode da što više napredujemo i podignemo ovaj klub na mesto na kom je bio.

Kakva je konkurencija i ko su najveći rivali za promociju u viši rang?

Sve ekipe će imati veliki motiv i izazov protiv nas i imena Slobode. Mislim da u Budućnosti iz Arilja, Slogi iz Bajine Bašte i Sevojnu treba tražiti glavne konkurente za prvo mesto i promociju u viši rang.

Da li su potrebna pojačanja i na kojim pozicijama?

Potrebna su nam još dva ili tri iskusna pojačanja na pozicijama levog beka, ofanzivni vezista i jedan napadač koji su prošli ovaj rang takmičenja i koji će pomoći ovim mladim igračima da napreduju.

Da li se oseća pritisak kod Vas i igrača?

Kada sam počeo da se bavim trenerskim poslom jedna od ideja mi je bila da budem trener Slobode. Svakako da imena koja su prošla kroz Slobodu daju obavezu. Igrači su u početku imali teret težine dresa Slobode. Ovaj ambijent, nije lako nositi, ali mi to moramo da okrenemo na pozitivnu stranu.

Kakva je vaša  saradnja sa upravom i ljudima iz kluba?

Saradnja sa upravom je fantastična, od Nešića, preko Dogandžića, predsednika Đorića svi oni svojim savetima pomažu da dođemo do svog cilja. Ne treba trošiti reči o imenu Milovana Rajevca i ja svaki trenutak koristim da se njima konsultujem jer mislim da od tih ljudi ima mnogo da se nauči.

Nekako se stekao utisak da su Užičani izgubili veru u Slobodu, imate li nešto da im poručite?

Ja nisam neko ko voli da mnogo obećava na početku, da će doći preko noći. Mislim da su se Užičani uželeli pobeda i fudbala, a mislim da su ovi momci sposobni da im to podare, a da ćemo mi zauzvrat imati njihovu podršku. Ovim putem pozivam sve Užičane da nas podrže jer samo zajedno možemo napraviti pravi rezultat.

Jovan Nikitović

Foto:FKSlobodauzicee

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×