Učitava se

Kucajte za pretragu

Nema pauze na akumulaciji Svračkovo

Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje

Nema pauze na akumulaciji Svračkovo

Podeli

Iako celim svetom vlada strah od korona virusa, najveće gradilište u zapadnoj Srbiji ipak nije stalo. Svi radovi na velikoj akomulaciji „Arilje – profil Svračkovo“ teku ovih dana po predviđenom planu, i na gradilištu je svakodnevno 70 ljudi.

„Ovih dana majstorske ekipe betoniraju vodozahvatnu kulu, ulaznu građevinu na velikom tunelu i saniraju levu obalu, tamo gde se postavljaju sidra. Radnici su se na ovom gradilištu sakupili početkom marta i predano posluju u velikom tunelu, na pet pozicija. To je posao započet prošle godine “, kaže inženjer Zoran Barać, direktor JP „Rzav“.

 Smena ovih radnik ljudi završava se oko 18 sati popodne, posle čega se graditelji vraćaju u svoje naselje, oko kilometar nizvodno, prema Arilju.

„Radnici računaju da su tu najsigurniji, i ne idu nikuda. Na radovima u Kuli posluje i ekipa od osmorice armirača i betonjera iz BiH koji su ovde radili i prošle godine, i svoj deo posla obavljaju veoma dobro“ – kazao je Barać.

Ovaj projekat vredan je 62 miliona evra, devet desetina finansirano je iz državnog budzeta. Ova veštačka ustava čuvaće vrhunsku planinsku vodu za sušne dane i moći će da pruži 2.500 litara pijaće vode u sekundi nizvodnim potrošačima  u Arilju, Požegi, Lučanima, Čačku i Gornjem Milanovcu.

RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti javno prikazana.

Obavezna polja su obeležena sa *

Slušajte program Radio Luna u mp3 formatu

×